DA SE SRCE STEGNE: Maloj Sneži Savić (4) je potrebna pomoć dobrih ljudi
Foto: PR Slike

Apel

DA SE SRCE STEGNE: Maloj Sneži Savić (4) je potrebna pomoć dobrih ljudi

Društvo -
Četvorogodisnjoj Sneži Savić je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi obezbedila neophodne terapije.

Ona na prvi pogled izgleda kao svako drugo dete. Razdragana je, mila i vesela. Ispod toga se krije drugačija istina. Sneža je rođena sa teškom anomalijom creva- imala je operaciju, ima plastična creva, zbog čega je na posebnom bezglutenskom režimu ishrane. Ima astmu, visok pritisak, pije lek enalapril ima rupicu na srcu.

Osim toga, ima problem i sa epilepsijom zbog toga pije jaka tri leka (kepru tergetol frizijum), specijalno mleko neokate koje se nabavlja u inostranstvu i inekcije protiv gušenja epi pen. Često ima epi napade zbog kojih svaki put mora u bolnicu.

Da bi se utvrdilo koja vrsta epilepsije je u pitanju Sneži je potreban odlazak u Sloveniju na ispitivanje i operaciju, punkciju kičme. Jedini zaposleni u porodici je njen otac on je digao pre kredit za nju. Njegova plata ne može da pokrije ni osnovne troškove.

Da se Sneža oporavi potrebno je puno novca koji porodica ne može da sakupi jer je u jako teškoj materijalnoj situaciji, žive u jednoj radničkoj sobi. Do sada je četiri puta išla za Sloveniju Sneži je potreban novac za punkciju kičme, operaciju, analize u Sloveniji, za specijalne inekcije epipen, za operaciju u Sloveniji, za medicinska sredstva kao i za troškove puta i boravka za Sloveniju.

Sada je potrebno 2500 evra jer za 01. februar kada je bilo zakazano, kao i 21. mart nisu prikupili novac a novi termin je čim se prikupe novci (predložen je maj mesec) U humanitarnom fondu je broj 15 na 3030, za sms.

Uplate na račune:

Dinarski: 160-403133-73

Devizni: 00-540-0000745.8

IBAN: RS35160005400000745833Upiši 15 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)

Upiši human15 i pošalji SMS na 455

Cena poruke: 10 CHF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track