ŽIVOT MU JE ZA FILM: Lažni Norvežanin koji je nasamario Malog bio i monah kod vladike Kačavende?!
Foto: Printskrin FB

Čovek sa 100 lica

ŽIVOT MU JE ZA FILM: Lažni Norvežanin koji je nasamario Malog bio i monah kod vladike Kačavende?!

Društvo -
BEOGRAD - Kristijan Stenberg, lažni Norvežanin iz gradske uprave, tokom godina promenio je čak četiri imena: rođen je u Mrkonjić gradu kao Jasmin Buhić, da bi potom promenio ime u Božidar nakon što je prešao u pravoslavlje.

Monah Arsenije postao je kada se zamonašio, a kasnije je u Norveškoj još jednom promenio identitet, i nazvao se Kristijan Stenberg.

SVIMA JE SMEŠNO OSIM GRADONAČELNIKU: Lažni Norvežanin namagarčio pola Beograda

Jasmin Buhić je devedesetih godina prešao u pravoslavlje, a bio je i ne samo monah nego i štićenik vladike Vasilija Kačavende, optuživanog za razvrat. Pod svim nabrojanim imenima krije se ista osoba koja je, piše list, najpoznatija kao lažni Norvežanin koji je nasamario i pola Beograda vukao za nos.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Iako je na društvenim mrežama pored svog najnovijeg imena Stenberg kao datum rođenja naveo 14. maj 1978, rođen je 14. aprila 1976. u Mrkonjić, od oca Đume Buhića, muslimanske veroispovesti. Posle napisa o njemu, nekoliko ljudi ga je prepoznalo ali kao jeromonaha Arsenija, mladog igumana manastira Paprać, "naročito dragog vladiki Kačavendi".

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Da sećam se lepog dečačića... U manastir, ovde kod nas u Šekoviće, prvi put ga dovodi otac Benedikt iz manastira Krka... Vladika Vasilije mladića prihvata kao svog... - otkrio je jedan sveštenik Eparhije zvorničko-tuzlanske.

(Blic/Željka Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja