AMBASADOR KOD MINISTRA: Đorđević i Skat o vojnoj saradnji Srbije i SAD
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane

AMBASADOR KOD MINISTRA: Đorđević i Skat o vojnoj saradnji Srbije i SAD

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat razgovarali danas su o ključnim aspektima bilateralne vojne saradnje i o sveukupnom razvoju odnosa dve države, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obostrano je istaknut značaj nedavno održanih Bilateralnih odbrambenih konsultacija između SAD i Srbije, koji je vođen na nivou visokih delegacija dveju država. Pored već razvijene saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja kroz Program državnog partnerstva, projekata poput završetka opremanja Centra za obuku jedinca za multinacionalne operacije u bazi "Jug" i razvoja inžinjerijskih kapaciteta Vojske Srbije za učešće u mirovnim operacijama, istaknuto je da postoji zajednički interes da se definišu i usaglase i nove oblasti saradnje.

Jedna od tema razgovora bila je posvećena i saradnji u oblasti unapređenja modaliteta javnih nabavki za potrebe sistema odbrane. Ministar Đorđević je istakao da "iako Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzetno odgovorno pristupaju sprovođenju ovog procesa, želja nam je da konstantno unapređujemo svoje kapacitete u tom domenu".

Ministar odbrane naglasio je i aktivni doprinos Srbije globalnoj bezbednosti kroz učešće u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije. On je američkom ambasadoru preneo zadovoljstvo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u vezi sa programima saradnje koji se odvijaju između dve države, a koji su usmereni na dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track