Vučić: Dačiću je fotelja život
Foto: Marina Lopičić

Posle izbora ozbiljne promene u SNS i vladi

Vučić: Dačiću je fotelja život

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti ozbiljnih promena u Srpskoj naprednoj stranci i Vladi ako pobedi na izborima 24. aprila.

"Daću sve od sebe da dođe do promena koje su neophodne za bolje, snažnije, energičnije funkcionisanje vlade u budućnosti ukoliko se dogodi da dobijem poverenje naroda", rekao je Vučić.

Upitan da li će biti korenitih promena posle izbora, Vučić je rekao da hoće. "Ukoliko dobijemo na izborima, svakako će biti ozbiljnih promena. Sasvim sigurno i u stranci i u Vladi".

Vučić je rekao da je veoma teško ponovo praviti koaliciju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i da je Dačiću "fotelja život". "Mi nemamo isti odnos prema foteljama. Njemu je fotelja život, a meni je život Srbija. U pravom smislu reči", rekao je Vučić.

Premijer je kazao da nije bilo nikakve potrebe da Dačić bude deo aktuelne vlade, da bude zamenik premijera, da vodi spoljne poslove, i to godini u kojoj Srbija predsedava OEBS-u. "Izvanredna prilika za promociju, je l' tako? Dobili su energetiku i rudarstvo kao možda najvažnije ministarstvo, resor poljoprivrede, svuda po dubini državne sekretare i pomoćnike ministara", rekao je Vučić ; i dodao da Dačić govori saradnicima da pričaju protiv Vučića a da će on onda da kaže da je protiv toga.

"A onda ću da izadjem sa još gorom tezom - e, Vučiću, bolji sam ti ja nego Pajtić i Čeda, da bi naprednjacima zapravo poručio - Vučić je isti kao Pajtić, Tadić ili Čeda, svejedno mi je. Ja jesam glup, ali nisam toliko glup", kazao je Vučić. On je rekao da misli da je imao do sada u savremenom političkom životu najčistiju kampanju i da će zato doneti odličan rezultat.

"Ni o kome nisam ružno govorio, ni na jednom skupu, mislim da sam ih pomenuo dva ili tri puta u ovoj kampanji. A samo su lideri - ako im izračunate po skupovima i po onome što su govorili u najnegativnijem svetlu - moje ime izgovorili negde oko 36.000 puta. Dva ili tri puta u odnosu na 36.000 puta govori o njihovoj politici nemoći", rekao je Vučić.

(Beta/Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track