KURIRU ZVANIČNA POTVRDA IZ MSP: Oslobođen oteti Srbin Miroslav Tomić, najkasnije sutra na sigurnom!
Foto: Printscreen Twitter

Sjajna vest iz Libije

KURIRU ZVANIČNA POTVRDA IZ MSP: Oslobođen oteti Srbin Miroslav Tomić, najkasnije sutra na sigurnom!

Društvo -

BEOGRAD - Srpski državljanin Miroslav Tomić, koji je otet u Libiji, oslobođen je, zvanično je potvrđeno Kuriru u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u Beogradu.

Iz Ministarstva nam je rečeno da je nemačka kompanija za koju Tomić radi stupila u kontakt i da će on najkasnije u toku sutrašnjeg dana sa nepoznate lokacije biti prebačen u sedište nemačke kompanije u Tripoliju.

JOŠ JEDAN SRBIN OTET U LIBIJI: Miroslav Tomić (36) nestao 1.200 km od Tripolija!

Podsetimo, Tomić (36) je kidnapovan u subotu na naftnim poljima, gde je radio kao šef za nemačku kompaniju „Ferostal“. Ima suprugu i dva maloletna sina.

Miroslav je otet kod naftne bušotine Mesina oil fild u vlasništvu kompanija Arabian Gold Olive Company, koje nisu u zoni sukoba u Libiji, pa se spekulisalo da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i da je cilj otmice - traženje otkupa.

Tomić je u Libiji radio od 1996, a poslednje četiri godine je zaposlen u nemačkoj kompaniji „Ferostal“, koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, i koja ima filijale širom sveta. Od njih je dobio garancije da će biti bezbedan, jer oni imaju obezbeđenje oko naftnih polja, međutim, na tim poljima ima mnogo bušotina, koje su na udaljenosti od 30-40 kilometara, i Miroslava su oteli verovatno dok ih je obilazio - kazao je za Kurir jedan od Tomićevih prijatelja i kolega u Libiji, koji je zahtevao da mu ne objavljujemo ime jer se plaši za svoju bezbednost:

„Ferostal“ je veoma uspešna kompanija i već su 2011. evakuisali svoje radnike iz zona sukoba u Libiji, ali ovo se dogodilo u izuzetno mirnom delu zemlje, koji nije ni bio zahvaćen previranjima. Miroslav je bio šef i jedini je iz te ekipe iz Srbije.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track