Kraljevski par poklonio putničke automobile zdravstvenim ustanovama u Požarevcu i Kovinu
Foto: Promo

Kraljevski par poklonio putničke automobile zdravstvenim ustanovama u Požarevcu i Kovinu

Društvo -

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su danas Požarevac i Kovin, i tamošnjim zdravstvenim ustanovama poklonili po jedan putnički automobil Fiat 500L, namenjen za prevoz pacijenata kojima je neophodna terapija. Sredstva za kupovinu automobila obezbeđena su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina obišli su prvo Dom Zdravlja u Kovinu, i dr Sveti Vukadinoviću, direktoru ove ustanove, zvanično uručili ključeve putničkog automobila Fiat 500L koji će ova zdravstvena ustanova koristiti za prevoz pacijenata kojima je neophodna terapija. Ovaj automobil lična je donacija članice upravnog odbora humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, Đuka Gartner, u čast 90. rodjendana njene majke. Dr Vukadinović se zahvalio Njihovim Kraljevskim Visočanstvima na ovoj vrednoj donaciji od velike koristi pacijentima i osoblju Doma zdravlja u Kovinu.

Posle isporuke automobila, Kraljevski par je posetio Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti, kojoj je Princeza Katarina u martu ove godine uručila kontigent pomoći uključujući 400 dušeka, 400 kompleta posteljine i 40 kreveta. Prestolonaslednik i Princeza su ovoga puta bolnici donirali plastične navlake za krevete, u vrednosti od 6.500,00 dolara, obezbeđene zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

Tokom dana Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su i Opštu bolnicu u Požarevcu, i direktoru ove zdravstvene ustanove, dr Danku Nikoliću, uručili automobil Fiat 500L, takođe za potrebe prevoza pacijenata. Dr Nikolić se zahvalio Kraljevskom paru na ovoj izuzetno vrednoj donaciji, podsetivši da predstavnike medija da su Prestolonaslednik i Princeza njihovoj zdravstvenoj ustanovi u januaru ove godine donirali 8 najsavremenijih kreveta marke „Strajker“ za intenzivnu negu, u vrednosti od 4.270.000 dinara.

Njihova Kraljevska Visočanstva obišli su i odeljenje pedijatrije Kovinskog doma zdravlja i dečije odeljenje Opšte bolnice u Požarevcu i mališanima podelili paketiće i igračke povodom predstojećih Vaskršnjih praznika. Igračke su donacija kompanije Orbiko, i Fondacija Princeze Katarine im se ovom prilikom zahvaljuje sto nam u ovim pred Vaskršnjim danima pomažu da obradujemo decu i izmamimo njihove osmehe.

Prestolonaslednik Aleksandar je poručio da je veoma ponosan na rad svoje supruge Princeze Katarine i njenih humanitarnih Fondacija koje neumorno rade na unapređenju rada zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Princeza Katarina je izrazila zahvalnost svojim saradnicima iz humanitarne organizacije Lajflajn Kanada zahvaljujući kojima su obezbeđena sredstva za kupovinu danas isporučenih automobila. Ona je podsetila da su, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, koja radi pod njenim pokroviteljstvom, ovog meseca poklonjeni automobili Fiat 500 L i Zdravstvenom centru u Kraljevu kao i Opštoj bolnici u Valjevu.

„Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo zajedno sa svojim prijateljima iz inostranstva naporno da radimo kako bi što više i što brže pomogli zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, a na korist svih građana Srbije“ – poručila je Princeza Katarina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja