Najnovije vesti

ISTINA KOJA MNOGIMA NE ODGOVARA: Hoće li ikada biti otključana Titova riznica tajni?
Foto: Profimedia

Nasleđe

ISTINA KOJA MNOGIMA NE ODGOVARA: Hoće li ikada biti otključana Titova riznica tajni?

Društvo
00:00h

Nikada nećemo saznati kompletnu istinu o Titu jer ona mnogima ne odgovara. Posebno interesantno pitanje su Titove veze sa britanskim dvorom i masonima.

Do današnjeg dana ne vode se ozbiljne naučne rasprave koje bi objasnile iskustvo Titovog vremena i Titovo nasleđe, kaže novinar i koautor knjige o Josipu Brozu Titu Slavoljub Kačarević.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

„Kada se pomene Tito, na javnoj sceni se odjednom uključe strasti. Retko gde može da se čuje ozbiljan razgovor na tu temu i ona je još uvek nabijena emocijama koje su, po pravilu suprotne“, kaže Kačarević.

U sadašnjoj masovnoj kulturi i estradizaciji ljude zanimaju „lake teme“, kaže profesor sociologije i filozofije na Univerzitetu „Union“ — Nikola Tesla, Ilija Kajtez.

Najbolji način za prikrivanje stvari, prema njegovim rečima, jeste da se bavite manje važnim ili trivijalnim pitanjima.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Za Kačarevića je od izuzetnog značaja pitanje Titove veze sa britanskim dvorom i masonima. To pitanje, kako kaže, postavio bi Titu da je živ.

„Mislim da je to i popularno i važno pitanje. Naravno, jasno je da mi ništa ne bi odgovorio i da je živ, jer vlast nikada ne otkriva šifru“, kaže Kačarević.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Pitanje Titovih veza sa britanskim dvorom i masonima, prema Kačarevićevim rečima, istovremeno ima i revijalni značaj, a sa druge strane moglo bi da osvetli stvari koje izmiču današnjim generacijama. One se, zbog toga što su obavijene velom tajne, pripisuju natprirodnoj veštini Titove ličnosti i potpiruju njen kult koji se uporno održava.

Prema Kajtezovim rečima, nikada nećemo saznati kompletnu istinu o Titu jer ona mnogima ne odgovara. Većina najvažnijih Titovih tajni zbog toga ostaće zaključana u „riznici tajni“, koja je formirana oko njegovog imena i dela.

(Sputnik News)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...