Srpska policija podržala Tamarin zakon

Srpska policija podržala Tamarin zakon

Društvo -
Reč je o inicijativi Branka Miladinovića, oca pokojne Tamare koja je stradala u požaru u novosadskom klubu Kontrast, za izmenu tri zakona koja se tiču zaštite dece, omladine i novinara

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podržalo je danas inicijativu Branka Miladinovića, oca pokojne Tamare koja je stradala u požaru u novosadskom klubu Kontrast, za izmenu tri zakona koja se tiču zaštite dece, omladine i novinara.Branko Miladinović, je u takozvanom 'Tamarinom zakonu' predložio da budu izmenjeni i dopunjeni Zakon o zaštiti od požara, Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i Zakon o zapošljavanju.Po 'Tamarinom zakonu', bila bi uvedena odredba priznavanja beneficiraniog radnog staža za novinare i to dva meseca za godinu dana. Taj zakon predlaže i angažovanje požarnog spasioca koji bi morao da bude prisutan u ugostiteljskim objektima koji primaju više od 200 posetilaca.Treća inicijativa bi se odnosila na uvođenje obaveze države da mladima koji su završili školovanje i nalaze se na birou za zapošljavanje uplaćuje bar 10 evra mesečno u privatni penzioni fond."Saglasan sam sa ovom idejom i inicijativom. Ministarstvo unutrašnjih poslova u čijoj nadležnosti se nalazi Zakon o zaštiti od požara će razmotriti sve što je potrebno uraditi da se spreče ovakve tragedije u budućnosti", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima nakon konstituisanja nove vlade sa drugim ministarstvima u čijoj nadležnosti se nalaze ova tri zakona, treba razmotriti način delovanja. "Ovo je zadatak za celo društvo, kako ne bi opet tugovali za mladim životima", rekao je Dačić.Branko Miladinović se zahvalio MUP na podršci i istakao da je njegova namera kao predlagača izmena zakona, da se "nijedan mladi život ne ugasi". On je dodao da je važno da se 'iskristališe' mozaik odgovornosti svih nadležnih.

U požaru u diskoteci Kontrast 1. aprila poginulo je šestoro mladih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track