PODRŠKA GLUMACA: UNICEF predstavio klub prijatelja
Foto: UNICEF

PODRŠKA GLUMACA: UNICEF predstavio klub prijatelja

Društvo -

BEOGRAD - UNICEF u Srbiji je danas predstavio Klub prijatelja ove organizacije i najavio početak kampanje prikupljanja redovnih mesečnih donacija za projekte koji se sprovode u Srbiji.

Tokom naredna tri meseca, građani će moći da se učlane u Klub prijatelja UNICEF i na taj način pokažu posvećenost unapređenju uslova za decu u našoj zemlji.

Štand UNICEF posetili su i naši poznati glumci Tamara Krcunović i Aleksandar Radojičić. Oni su razgovarali sa predstavnicima UNICEF i građanima o aktuelnim vprojektima, ciljevima ove organizacije i značaju zajedničkog rada na stvaranju boljih uslova za decu u Srbiji.

„Biranje UNICEF čestitki, pravljenje spiska prijatelja kojima ćemo ih poslati i pisanje poruka, u mojoj porodici bili su tradicija pred praznike. I sada čuvam mali plavi kofer koji sam dobila na poklon kao redovni donator ove organizacije. Mislim da bi u današnjem svetu, u kojem je sve digitalizovano i ubrzano trebalo sačuvati ovakve porodične rituale davanja i zajedničkih trenutka“, rekla je Tamara Krcunović i dodala :

„Danas, kada znam koliko je ova organizacija u poslednjih 70 godina učinila za decu u našoj zemlji i decu širom sveta, osećam se dobro, jer znam da sam i ja tome dala svoj doprinos.Posebno me raduje što sada mogu da podržim rad UNICEF-a za programe koji se sprovode u Srbiji“, istakla je glumica.

Glumac Aleksandar Radojičić pozvao je sve ljude dobre volje da zajedno sa UNICEF-om učestvuju u stvaranju boljih šansi za svako dete i pridruže se Klubu prijatelja i redovnih donatora ove organizacije.

„Prijatelji mi mnogo znače – u poslu i u privatnom životu. Prijateljstva negujem i čuvam, jer me čine srećnim. Smatram da je obaveza svih nas odraslih, da u skladu sa svojim mogućnostima, na prvom mestu budemo prijatelji dece. To ćemo najlakše učiniti pružanjem podrške UNICEF“, istakao je Radojičić.

Vesna Savić Đukić, šefica Odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a, istakla je da će se posetiocištanda moći detaljno da se upoznaju sa programima koje sprovodi UNICEF u Srbiji i saznaju koliko su značajne redovne mesečne donacije članova Kluba prijatelja.

UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija,fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe usmerene na podršku državnim institucijama u obezbeđivanju zdravog odrastanja svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštiti dece i porodica, kao isocijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Redovne mesečne donacije su od suštinske važnosti za rad ove organizacije u Srbiji, jer se iz njih finansira veliki deo projekata koji se sprovode u Srbiji.

Foto: UNICEF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja