TV APATIN: Grubo napadnuti naši novinari u Prigrevici
Foto: Profimedia

Huliganstvo

TV APATIN: Grubo napadnuti naši novinari u Prigrevici

Društvo -

Novinaru i snimatelju ove medijske kuće upućene su fizičke pretnje uz najružnije reči i uvrede

APATIN - Uoči lokalnog fudbalskog derbija u Prigrevici, danas u 17 časova, grubo su napadnuti sportski novinar Filip Zorić i snimatelj Mato Jakšić, saopštila je TV Apatin.

Novinaru i snimatelju ove medijske kuće upućene su fizičke pretnje uz najružnije reči i uvrede, a u saopštenju Uredničkog kolegijuma TV Apatin, ovaj napad se dovodi u vezu sa "prošlonedeljnom otmicom" dr Miodraga Pavlovića, odbornika SRS u lokalnoj skupštini.

"Ovoga puta na meti je bila ekipa TV Apatin, koja je prva objavila snimke otmice. To je bio razlog zašto su predstavnici kluba, koji su u Srpskoj naprednoj stranci, od trenera, pa do ostalih funkcionera, govorili da je to privatno imanje i utakmica. Rečima koje nisu dostojne papira, tv ekipa je grubo vređana, a na samo desetak metara stajali su policajci i nisu reagovali", kaže se u saopštenju.

Novinar Filip Zorić je, tvrdi, tražio zaštitu od policije, a pripadnici MUP-a su mu rekli da se nalaze na privatnom posedu, iako se radi o javnoj utakmici - opštinskom derbiju između OFK "Mladost" i FK "Bratsvo"!?

Predstavnici kluba FK "Bratstvo" su ekipi TV Apatin rekli da im je zabranjeno snimanje, a sa tribina im je grupa ljudi preko megafona poručila:"Snimajte, snimajte, jer imate još dva dana da snimate".

Ovakvu poruku redakcija TV Apatin smatra nedopustivom pretnjom i traži zaštitu.

"Od državnih organa tražimo da prestane šikaniranje novinara i zaposlenih u TV Apatin, jer je od objavljene vesti i snimaka otmice bilo više verbalnih napada i ozbiljnih pretnji", kaže se u saopštenju TV Apatin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track