VULIN S BORCIMA S KOŠARA: Vratićemo čast našim herojima
Foto: Tanjug

Susret ministra i srpskih junaka

VULIN S BORCIMA S KOŠARA: Vratićemo čast našim herojima

Društvo -

Svi borci, bez obzira na to da li su sa Košara ili iz ratova devedesetih, koje Srbija nije izazvala, imaju pravo da se brinemo o njima, kaže Vulin

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je inicijativu da se novim zakonom o pravima boraca, podizanjem spomenika i snimanjem filma o borbi na Košarama vrati dostojanstvo svima koji su branili Srbiju, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.Vulin je posle sastanka s borcima koji su učestvovali u odbrani Košara kazao da je imao čast da razgovara s ljudima koji su za svoju državu dali sve, a koji od nje nisu tražili mnogo.

- Ministarstvo rada kao svoju dužnost, ali više kao čast, doživljava mogućnost da se bori za poboljšanje položaja pripadnika boračkih organizacija. Svi naši borci, bez obzira na to da li su bili na Košarama ili u onim ratovima devedesetih godina, koje Srbija nije izazvala, no ih je vodila, imaju pravo da se država brine o njima - naglasio je ministar.Istakao je da su sad prvi put obezbeđene stipendije za decu boraca za njihovo školovanje i da se prvi put šalju borci na oporavak u banjska lečilišta o trošku ministarstva.Pukovnik u penziji Ljubinko Đurković zahvalio je Ministarstvu i ministru Vulinu, koji je, kako je kazao, pokrenuo inicijativu da se vrati dostojanstvo ratnika i heroja.Bitka na Košarama između pripadnika VJ i pripadnika takozvane OVK, koje je podržavala Vojska Albanije i NATO avijacija, počela je napadom OVK 9. aprila, a zvanično je završena 14. juna 1999. Odbrana Košara sprečila je kopnenu invaziju na Srbiju i onemogućila prekid komunikacija među srpskim formacijama.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track