TERORISTIČKI NAPAD NAS JE DUBOKO POTRESAO: Tomislav Nikolić i Maja Gojković uputili saučešća Turskoj
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Desetine poginulih u napadu na aerodrom u Istanbulu

TERORISTIČKI NAPAD NAS JE DUBOKO POTRESAO: Tomislav Nikolić i Maja Gojković uputili saučešća Turskoj

Društvo -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas saučešće predsedniku Turske, Redžepu Tajipu Erdoganu, kao i porodicama nastradalih u terorističkom napadu na međunarodnom aerodromu "Kemal Ataturk" u Istanbulu.

"Tragični dogadjaj, koji nas je sve duboko potresao, još jednom je pokazao da terorizam nema granica i da nasilno delovanje terorističkih i drugih ekstremnih organizacija predstavlja pretnju po mir i bezbednost globalnih razmera", naveo je Nikolić u telegramu.

On je istakao i da se "samo snažnim zajedničkim i koordinisanim delovanjem cele medjunarodne zajednice može pobediti u borbi protiv tog velikog zla današnjeg sveta". "U ovim teškim trenucima koji su zadesili Vašu zemlju, želim da prenesem iskrenu poruku solidarnosti porodicama nastradalih i svim gradjanima ; Turske", naveo je Nikolić a prenela pres služba predsedniak Republike.

Porodicama nastradalih kao i predsedniku Velike Narodne skupštine Turske Ismailu Kahramanu saučeće je uputila predsednica Skuptina Srbije Maja Gojković. "Duboko nas je potresla vest o stravičnom napadu na aerodromu u Istanbulu, u kojem su stradali nedužni gradjani. Izražavamo solidarnost i podršku u borbi protiv terorizma kao globalne opasnosti koji ugrožava zajedničke vrednosti demokratije i ljudskih prava", navela je Gojković u telegramu. Prethodno je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio saučešće predsedniku i premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i Binaliju Jildirimu kao i porodicama poginulih.

Najmanje 36 ljudi, uključujući i strance je poginulo, a 147 je ranjeno u sinoćnom trostrukom samoubilačkom napadu automatskim oružjem i bombama na Medjunarodnom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track