SRBI NE HAJU ZA PUČ: Daleko je Istanbul! Mi letujemo u Ataliji i Alanji
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sve se dešava glavnim gradovima, a ne turističkim

SRBI NE HAJU ZA PUČ: Daleko je Istanbul! Mi letujemo u Ataliji i Alanji

Društvo -

BEOGRAD - Grupa od 125 srpskih turista traba danas da otputuje po podne na letovanje u Antaliju- Turska uprkos tome što je u ovoj zemlji sinoć izbio puč koji je posle nekoliko časova propao, a zaverenici pohapšeni.

Srpski turisti nimalo nehaju za puč i krizu koja je izbila u Turskoj, kao i na preporuku premijera Srbije Aleksandra Vučića da se ne putuje jer se ne može nikom garantovati bezbednost.

- Malo smo se uplašili, ali smo se čuli sa ljudima koji su tamo. U Antaliji i Alanji se ništa ne primećuje, jer je to daleko, oni tamo nisu ni znali šta se dešava, kaže Tina Gegić, jedna od turistikinja koja kreće na put.

S druge strane Marko Vučetić kaže:

- Čuli smo upozorenje, ali agencije garantuju da je sigurno, da je u Antaliji sve pod kontrolom i da nema nikavih problema, kaže Marko Vučetić, dok s druge strane Nedin Amek kaže da je čuo za upozorenje, ali da ide u Alanju jer tamo godinama letuje, a Istanbul je daleko.

- Čuli smo upozorenje, u agenciji kažu da je pun avion sa 140 ljudi upućen ka Antaliji. To je južni deo, iz iskustva znamo da se politički problemi dešavaju u glavnim gradovima a ne turističkim, dodaje Vladislav Tomić.

Vodič iz jedne agencije kaže da je odziv od 144 prijavljena putnika bio 125 i da su oni svi koji su došli otputovali.

- Čuli smo za upozorenje, uputili smo se u Antaliju, uplatili smo aranžman pre nekoliko dana. Idemo sa porodicom nadam se da ce biti sve u redu verujemo našim agencijama. Letovi nisu otkazani, verujemo našim agencijama, kaže Dragana Bujsić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track