Najnovije vesti

NJIMA SU ODUZELI PA SAD PRODAJU Karićev ferari, Šarićev džakuzi i bentli,  50 kila zlata, slike...
Foto: Kurir I Tanjug

Šta sve od stvari i objekata prodaje Direkcija za oduzetu imovinu

NJIMA SU ODUZELI PA SAD PRODAJU Karićev ferari, Šarićev džakuzi i bentli, 50 kila zlata, slike...

Društvo

Više od 30 umetničkih slika, ručno pravljeni „lamborgini“ i torbica Merilin Monro delići su imovine uzete srpskim kriminalcima i tajkunima

Torbica Merilin Monro i šest zlatnika Mila Đuraškovića, „ferari“ porodice Karić, ručno pravljeni „lamborgini“ vredan 650.00 evra Aleksandra Lukića, vlasnika „Delta legala“, ali i zlatne poluge teške 50 kilograma i satovi vredni više desetina hiljada evra, samo su deo imovine oduzete optuženima i osumnjičenima za kriminalna dela. 

Među ovom imovinom bio je i „bentli“ narko-bosa Darka Šarića, vredan više od 100.000 evra. 


Trajno oduzimanje

Nepokretnosti i pokretnosti čuva Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, koja samo manji deo, pre svega automobile, pokušava da proda jer je sve to i dalje privremeno oduzeto. 

Trajno je oduzeta imovina samo ubicama Zorana Đinđića, deo kuće sa lokalom i garažom Miloradu Ulemeku Legiji i plac u Šilerovoj ulici u Zemunu udovicama Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića.

Dejan Carević, direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde, kaže da imaju 29 umetničkih slika koje se čuvaju u depou Narodnog muzeja, a plemeniti metali i slične stvari velike vrednosti su u trezoru Narodne banke Srbije.
- Imamo četiri zlatne poluge ukupne težine skoro 50 kilograma koje smo izlili od nakita - naveo je Carević.

Slike nisu prodavane, naročito pošto im vrednost s vremenom neće opasti, a ista je situacija i sa jednim skupocenim automobilom, ručno napravljenim „lamborgini gumbert apolom“, čija je trenutna vrednost 650.000 evra.
- O sudbini tih stvari će se odlučiti kada njihov status bude rešen na sudu - dodao je on. 

Nemamo tržište

Carević kaže da je prodaja automobila u našim uslovima problematična zbog kupovne moći građana, ali i zato što nemamo tržište koje će da „proguta“ tu količinu vozila. 

Direktor Direkcije navodi da su u 99 odsto slučajeva korisnici privremeno oduzetih automobila državni organi, dok jedan deo ide u humanitarne svrhe.

PORODICA KARIĆ: OPTUŽENI ZA ŠTETU NANETU „MOBTELU“- „ferari 599 GTB F1“  130.000 €
- „fijat 500 abart“  10.000 €

MILO ĐURAŠKOVIĆ: OSUĐEN ZBOG PORESKE UTAJE I ŠTETE NANETE FAM- torbica Merilin Monro, vredna oko 700.000 $
- 29 slika, neke vrede i 10.000 evra (Janoš Mesaroš, Milan Konjović, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Srdan Đile Marković, Milo Milunović, Vojislav Stanić...)
- 6 zlatnika sa likom Franca Imperatora
- satovi marke „roleks“ i „odemar piže“

DARKO ŠARIĆ: OPTUŽEN ZA ŠVERC 5,7 T KOKAINA- firme „Mitrosrem“, „Maestralturs“, „Palić“, „Vojvodina“, UTP „Putnik“ i „Municipijum S“
- šest stanova, kuća i garaže u Beogradu,  sa đakuzijima i sobama za zabavu
- dva miliona dinara i 40.000 evra, auto „audi A6“
- restorani „Sečuan“, „Lipa“, „Dunavska oaza“, „Čantavir“, bife „Venac“, „Bečki restoran“, odmaralište u Rovinju, apartman na Zlatiboru
- hoteli „Partija“ i „Prezident“
- stan u Marbelji
- „bentli“

ALEKSANDAR LUKIĆ ,VLASNIK „DELTA LEGALA“ OPTUŽEN ZA PREVARU KUPACA STANOVA I PORESKU UTAJU- „lamborgini gumpert apolo“   650.000 €
- „ferari f360 spajder F1“   45.000 €
- „oburn 876 spidster“
- „ford F150“  15.000 €
- „linkoln navigejtor“  15.000 €

Lova
ZAPLENJENE DVE MILIJARDE NOVČANICA

Direkcija se stara i o 241 privremeno oduzetom stanu i 29 trajno oduzetih, tako što se oni izdaju u zakup, a od izdavanja u zakup oduzete imovine mesečno se inkasira 90.000 evra. Direkcija takođe poseduje 21.000 dolara, 107.000 švajcarskih franaka, 12,8 miliona evra i oko 83 miliona dinara koji su takođe oduzeti.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...