HUMANO: Vratili smo deci osmeh na lice!
Foto: Nebojša Mandić

Skup za mališane migrante

HUMANO: Vratili smo deci osmeh na lice!

Društvo -

Akcija „Obojimo njihov svet“: Oko 2.000 devojčica i dečaka iz izbegličkog kampa u Krnjači i dece bez roditeljskog staranja dobilo je školski pribor, odeću i higijenske pakete

Humanitarna akcija za decu migrante i decu bez roditeljskog staranja iz cele Srbije, u okviru koje je oko 2.000 mališana dobilo školski pribor, odeću i higijenske pakete, održana je juče u Centru za tražioce azila u Krnjači.Ova humanitarna akcija deo je projekta „Obojimo njihov svet“, koju su organizovali kompanija „Etihad ervejz“ i humanitarna organizacija „WAHA internešenel“, a pored poklona, za mališane je upriličen i kulturno-umetnički program, u kojem su nastupili Minja Subota i dečji hor „Kolibri“ i RTS.Sva deca su jednakaPredsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da joj je čast što ima priliku da u ime Skupštine Srbije i Odbora za prava deteta bude deo velikog događaja humanosti i solidarnosti.- Moram ovde da citiram jednog od svojih omiljenih pisaca, Antoana de Sent Egziperija: „Čovek vidi dobro samo srcem“. Mislim da smo mi to danas pokazali i poslali poruku da su sva deca jednaka - rekla je Gojkovićeva.

Najmlađi osetili trenutak radosti... Ministri u kampu sa decom izbeglicama
Najmlađi osetili trenutak radosti... Ministri u kampu sa decom izbeglicama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević podsetio je koliko je važno da se sve izbeglice koje su u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće, kao i da se deci migrantima obezbedi šansa za obrazovanje.Lakša budućnost- Nijedno dete izbeglica koje je prošlo kroz Srbiju nije ostalo bez parčeta hleba, leka i osmeha. Život nije bio dobar prema ovoj deci, ali treba obezbediti da im budućnosti bude lakša. Drago mi je što smo bar nakratko vratili ovoj deci osmeh na lice - kazao je Vulin.Ambasador UAE Đuma Rašid Sejs Zajed el Daheri zahvalio je Vladi Srbije na pomoći, podršci i saradnji na projektima za pomoć sirijskom narodu i deci. Akciji su prisustvovali i komesar za izbeglice Vladimir Cucić, potpredsednik „Etihada“ Rašid el Daheri, direktor „Er Srbije“ Dane Kondić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track