NAMAGARČENI: Čelnici opštine Aleksinac zinuli za 10.000 evra, pa ispali smešni

Vodeći ljudi Aleksinca pokazali koliko su lakoverni

NAMAGARČENI: Čelnici opštine Aleksinac zinuli za 10.000 evra, pa ispali smešni

Srbija -

Nisu ni proverili da li organizacija koja hoće da im dodeli novac postoji, a prihvatili izmišljeni projekat i organizovali dodelu nagrada

Čelnike opštine Aleksinac debelo je nasamarila za sada neidentifikovana osoba koja im je u ime nepostojeće fondacije „Wales“ obećala nagrade u ukupnoj vrednosti od 10.000 evra. Umesto da provere ozbiljnost navodnog donatora ili se bar informišu da li takva fondacija uopšte i postoji, lokalna samouprava je dala zvaničnu saglasnost za učešće u navodnom projektu i dodelu nagrada zakazala za 29. avgust.Međutim, na zaprepašćenje navodnih dobitnika i brojnih gostiju, od dobrotvora široke ruke nije bilo ni traga ni glasa, a tek nakon što im se na telefon fantomskog „Walesa“ više nikada niko nije javio, aleksinački čelnici su shvatili da su prevareni.Organizovali svečanostNesvakidašnja ujdurma izašla je na videlo baš zahvaljujući osobi koja je i organizovala ovu prevaru, jer je medijima obrazložila zašto se poigrala sa Aleksinčanima, što je potkrepila i dokumentacijom.

Primio se... Načelnik SO Aleksinac Dragan Jovanović
Primio se... Načelnik SO Aleksinac Dragan Jovanović

Kako je navela, „za potrebe istraživanja propagande i manipulacije internetom“ poslala je pismo na adrese nekoliko lokalnih samouprava nudeći novčane nagrade, ali su za sada samo Aleksinčani naseli na njen trik. Oni su, kako se vidi iz dokumenta koji je dostavljen medijima, 29. jula doneli odluku o prihvatanju učešća u projektu koju je potpisao načelnik opštinske uprave Dejan Milošević, a dodelu nagrada, i to za političku korektnost i razvoj demokratije, za unapređenje socijalne zaštite i mladom talentu, zakazali za mesec dana kasnije. Svečanost je upriličena na najvišem nivou, svedoči jedan od učesnika, uz intoniranje himne u opštinskoj sali uz prisustvo opštinara, direktora javnih preduzeća i brojnih gostiju.Bruku ne pominjuNiko od aleksinačkih rukovodilaca nije želeo da komentariše ovu bruku!- Tada sam bio na odmoru i s tim nemam veze. Pitajte one koji su to radili - kazao je predsednik opštine Nenad Stanković i od novinara Kurira zatražio da se za sva dalja pitanja obrati opštinskoj upravi.Kada smo i to učinili, dobili smo odgovor da ni predsednik opštine ni njegov zamenik nisu imali nikakav kontakt ni sa kim, te da iz tog razloga ne mogu da odgovore na postavljena pitanja. Dejan Milošević, načelnik opštinske uprave, koji je potpisao odluku o učešću u projektu, nije se javljao na telefon.

NARODNI POSLANIK RADIČEVIĆ REKLI SU MI: „SVE JE OTKAZANO“Dalibor Radičević, narodni poslanik iz Aleksinca, potvrđuje da je 29. avgusta u 12 sati bio u opštinskoj zgradi, gde je trebalo da bude dodela nagrada.- Trebalo je da primim neku zahvalnicu. Većnik koji je to organizovao je izašao i kazao mi da je sve otkazano. To je sve što znam o tom događaju - kaže Radičević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track