SEĆATE LI SE OCA KOJI SE OGLASOM IZVINIO SINU? Sada je objasnio pozadinu cele priče
Foto: Facebook

Potez koji je oduševio Srbiju

SEĆATE LI SE OCA KOJI SE OGLASOM IZVINIO SINU? Sada je objasnio pozadinu cele priče

Društvo -

Branko Đurić, otac Ilije Đurića koji se oglasom u Politici javno izvinio sinu što je sumnjao da će završiti ETF, objasnio je svoj potez koji je oduševio javnost.

Elektro-inženjer Branko Đurić (56) za Politiku kaže da je na ideju da da oglas došao kada je u rubrici "Među nama" tog beogradskog dnevnika video tekst iz četrdesetih godina prošlog veka u kome se jedan otac takođe izvinjava detetu što nije verovao u njega.

A Ilija (27) je očevo poverenje "malo uzdrmao" pre nekoliko godina, kada je na Elektrotehničkom fakultetu po treći put upisao prvu godinu na smeru za telekomunikacije i izgubio pravo na državno finansiranje.

Na u afektu izraženu sumnju oca da će studije ikada završiti, Ilija je tada obećao ocu da će ih sam finansirati i diplomirati, a Branko je rekao: "Ako tako bude javno ću se izviniti".

- Sumnjao sam jer, vidite, kada dete treći put upisuje istu godinu nije baš svejedno. Lako jes savetovati tuđu decu, najteže je svoju izvesti na pravi put - "pravda" se stariji inženjer Đurić.

Uz svesrdnu podršku majke Ane (51), za koju Branko kaže da ni u jednom trenutku nije sumnjala u sina, Ilija se borio i uspeo, s ponosom sada kaže otac.

Majka Ana dodaje da je cela priča potekla od toga da je Branko ETF završio u roku.

- Ali, Ilija je rekao da će on za sve da se pobrine i uspeo je. Izdržavao se crtanjem stripova, i za mene je to zaista divna stvar. Da smo mi morali da mu finansiramo školovanje, ne bi to išlo tako lako, godina za godinu - kaže ništa manje ponosna majka.

Kada je završio osnovne studije i upisao master, Ilija nije baš držao oca za reč i tražio izvinjenje.

- Ali, kad se da reč, ona mora i da se održi - kaže Branko. Otuda oglas koji je od interne šale prerastao u medijski i internet događaj.

(Politika/mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track