VUKADINOVIĆ: Odluka Predsedništva DSS me ne pogađa i ne obavezuje
Foto: Stefan Jokić

Ne vraća mandat

VUKADINOVIĆ: Odluka Predsedništva DSS me ne pogađa i ne obavezuje

Politika -

BEOGRAD - Poslanik sa liste Demokratska stranka Srbije-Dveri Djordje Vukadinović izjavio je večeras da ga odluka Predsedništva DSS da ga izbaci iz svog poslaničkog kluba ne obavezuje i ne pogađa, a da će mandat morati da zarade sami na narednim parlamentarnim izborima.

"Nepravna odluka grupe građana, koja sebe naziva 'Predsedništvo DSS' (a sve više nastupa kao 'pokret za SNS') me ne pogađa, niti obavezuje. U protivnom, valjda bi me pozvali da čuju šta imam da kažem. Čak i u ono jednopartijsko vreme se poštovala makar neka forma", naveo je Vukadinović u pisanoj izjavi za agenciju Beta.

On je dodao da u DSS-u postoji sukob "pro-SNS i anti-SNS struje" i da se taj sukob prelama preko njega.

"Juče sam primio izvinjenje i molbu gospodje Sande Rašković Ivić da ostanem u klubu. Očigledno je da u toj stranci postoji sukob pro-SNS i anti-SNS struje koji se preko mene prelama, a sada ova prorežimska grupacija čisti i izbacuje onu drugu na radost Aleksandra Vučića", naveo je Vukadinović.

On je dodao da je listi DSS-Dveri i poslaničkom klubu DSS pristupio slobodno, kao vanstranačka ličnost, kao i da je bio jedan od najaktivijih poslanika u Skupštini Srbije.

"Što se mandata tiče, njega će gospoda morati sama osvojiti na sledećim, nadam se što skorijim, izborima. Ja ih u tome neću ometati", naveo je Vukadinović upitan da li će vratiti mandat što je od njega tražilo Predsedništvo DSS.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Predsedništvo DSS večeras je donelo odluku da Vukadinovića isključi iz poslaničkog kluba DSS i zatražilo da hitno vrati mandat, jer "vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći ordinarne laži o njenoj saradnji i političkom približavanju vladajućim strankama".

Vukadinović je ranije najavio da će izaći iz poslaničkog kluba DSS, ako se potvrde koalicije sa Srpskom naprednom strankom na Vračaru i Voždovcu. Potpredsednik DSS Miloš Jovanović poručio je ranije Vukadinoviću da su te koalicije potvrdjene i da istupi iz kluba.

Šefica poslaničkog kluba DSS Sanda Rašković Ivić tokom leta je podnela ostavku na funkciju prdsednika stranke zbog, kako je tada navela "neprincipijelnih koalicija na lokalu". Marko Jakšić i Slaviša Ristić podneli su ostavke na funkcije potpredsednika DSS na Glavnom odboru stranke zbog, kako su naveli, "kolaboracije sa SNS". Jakšić je tada napustio i stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track