POSLE ČETIRI MESECA: Otkriveno ko je tužilac u slučaju Savamala
Foto: Zorana Jevtić

Razjašnjeno

POSLE ČETIRI MESECA: Otkriveno ko je tužilac u slučaju Savamala

Društvo -

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je, posle četiri meseca, da je postupajući tužilac u slučaju Savamala Sanja Đurić.

Dragan Marić, koji je na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama, tražio ove podatke, dostavio je redakciji Insajder.net odgovor Tužilaštva u kojem se navodi da je postupajući tužilac u ovom predmetu zamenik javnog tužioca Sanja Đurić, dok je predmet zaveden pod brojem KTN-60/16.

Marić za Insajder.net rekao da je on tek danas u pošti u Voždovcu preuzeo pošiljku od Višeg javnog tužilaštva.„Zanimljivo je da je od Katanićeve ulice u Beogradu do Voždovačke pošte, dakle kilometar vazdušne linije, ovo pismo putovalo čak pet dana“, rekao je Marić.

Marić, koji je jedan od učesnika protesta „ Ne davimo Beograd“, 6. juna zatražio je od Višeg javnog tužilaštva informacije u vezi sa slučajem Savamala. Dva dana nakon toga Više javno tužilaštvo odbilo je ovaj Zahtev, da bi Poverenik početkom septembra poništio rešenje Tužilaštva i naložio da se ove informacije dostave Mariću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track