RODITELJI, PAŽNJA: Inspekcija kontroliše povlačenje spornih kašica za bebe
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ministarstvo zdravlja

RODITELJI, PAŽNJA: Inspekcija kontroliše povlačenje spornih kašica za bebe

Društvo -

BEOGRAD - Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije danas i sutra kontrolisaće da li su sporne serije Juvitana proizvoda povučene iz prodaje, rečeno je u tom ministarstvu.

Kako su u ministarstvu rekli, utvrđivaće se da li je broj broj proizvoda koji je stavljen u promet usaglašen sa brojem proizvoda koji je povučen.

"Ukoliko inspektori negde zateknu sporne proizvode, biće uklonjeni na licu mesta uz podnošenje prijave protiv prodavca", rekli su u Ministarstvu zdravlja.To ministarstvo je 8. novembra objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Nakon toga, fabrika dečje hrane Juvitana u Inđiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo navodi se da ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji će biti trajno zatvorena.Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track