O MIGRANTIMA I PRISTUPNIM PREGOVORIMA: Stefanović razgovarao sa Frankom Fratinijem
Foto: MUP

Podizanje nivoa bezbednosti građana

O MIGRANTIMA I PRISTUPNIM PREGOVORIMA: Stefanović razgovarao sa Frankom Fratinijem

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović danas je sa savetnikom u Vladi Srbije Frankom Fratinijem razgovarao o migrantskoj krizi, kao i o procesu pristupnih pregovora Evropskoj uniji i Poglavlju 24.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da ispunjava aktivnosti koje su predmet Akcionog plana za Poglavlje 24, kako u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva i Vlade u celini, tako i u pogledu podizanja nivoa bezbednosti svih građana", rekao je ministar Stefanović.

Fratini je, saopštio je MUP, pohvalio napredak u reformama Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su usaglašene i sastavni su deo procesa evropskih integracija i Poglavlja 24.Stefanović i Fratini su se složili da je za rešenje migrantske krize neophodna dobra saradnja svih država u regionu i članica Evropske unije, kao i koordinisani rad na pronalaženju jedinstvenog odgovora, što je potvrđeno i na zajedničkoj sednici srpske i mađarske vlade u Nišu.

Na sastanku je konstatovano da je značajno da Srbija bude deo zajedničkog rešenja za migrantsku krizu, koji će biti donet na nivou Evropske unije, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track