PRIJAVI NASILJE! Jedan anonimni poziv može da spasi nečiji život!
Foto: Zorana Jevtić

Ministar Stefanović poslao depešu

PRIJAVI NASILJE! Jedan anonimni poziv može da spasi nečiji život!

Društvo -

S obzirom na to da su se građani izjašnjavali da je glavni problem činjenica da nisu sve uprave policije reagovale na anonimne prijave, na inicijativu Kurira ministar Stefanović je svim upravama policije u zemlji poslao depešu.

U depeši ministra policije se ističe da svi moraju da postupaju po prijavama nasilja u porodici i posebno apostrofira da policija mora da postupa i po anonimnim prijavama.

Inače, nepostupanje policije po anonimnim prijavama je jedan od glavnih problema kada je porodično nasilje u pitanju.

Podsećamo, Kurir je pokrenuo akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.

Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić.

Košarkašica Milica Dabović prihvatila je da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe.

- Strašno je to što se dešava. Hvala bogu da nemam u porodici takvo iskustvo niti su ga ljudi iz moje okoline imali. Smatram da sve žrtve treba da prijave nasilnika i da ne treba da dozvole da ih neko zlostavlja. Nadležni organi trebalo bi da se uključe što više u sprečavanje nasilja, a možda treba doneti i strože zakone koji bi kažnjavali nasilnike - kaže Dabovićeva i dodaje:- Zbog posla kojim se bavim, ali i privatno, dosta putujem i čini mi se da u svetu, barem tamo gde sam bila, nema nasilja u tolikoj meri ili ja ne znam za takve slučajeve. Iz tog razloga mislim da svi treba da se uključimo i pomognemo da se nasilje u našoj zemlji smanji koliko god je to moguće.

I novinarka Nataša Miljković je podržala akciju Kurira:

"Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.

KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati)

011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati)

192 (MUP)

194 (HITNA POMOĆ)

Sigurne kuće:

Beograd (3)

Kragujevac

Niš

Vranje

Smederevo

Pančevo

Zrenjanin

Novi Sad

Sombor

Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track