VLADA PUNA V. D. SLUŽBENIKA: Čak 221 činovnik ima status vršioca dužnosti
Foto: Dado Đilas

Od početka godine oglašeno 49 internih i javnih konkursa

VLADA PUNA V. D. SLUŽBENIKA: Čak 221 činovnik ima status vršioca dužnosti

Društvo -

BEOGRAD - U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti.

Pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima, Večernje novosti pišu da je vlada samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila "privremeni" mandat, a taj trend će se nastaviti jer mnogima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu.

U tom "vakumu" nalaze se i direktori kancelarija za EU i Kosovo i Metohiju Ksenija Milenković i Marko Đurić, zatim šefovi kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ljudska i manjinska prava Žarko Stepanović i Suzana Paunović.

Vršioci dužnosti su i direktorka Avio-službe Aneta Bulatović, kao i na desetine pomoćnika ministara u gotovo svim resorima. Bivši ministar privrede, Željko Sertić nedavno je imenovan za direktora Razvojne agencije Srbije takođe u privremenom statusu od šest meseci.

Marku Đuriću je v.d. status u septembru produžen na još tri meseca, a konkurs za tu poziciju nije raspisan, dok je za mesto direktora kancelarije EU konkurs raspisan još u septembru.

U službi navode da je od početka godine do danas oglašeno ukupno 49 internih i javnih konkursa, od čega je okončano 12, a Vlada je na položaje postavila samo dva čoveka.

(Beta/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track