Najnovije vesti

ŽRTVA PORODIČNOG NASILJA: Hteo je da ubije mene i našu decu
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Ispovest žrtve porodičnog nasilja Indire J.

ŽRTVA PORODIČNOG NASILJA: Hteo je da ubije mene i našu decu

Društvo

Kockao se, zlostavljao me psihički i fizički, samu me ostavljao bez dinara s dvoje dece, priča naša sagovornica

Prve batine od supruga dobila sam dok sam nosila prvo dete u stomaku. Kockao se, maltretirao me psihički i fizički, a nije se ustručavao ni da preti meni i deci da će nas ubiti.Ovako se za Kurir priseća svojih trauma Indira J., još jedna u nizu žrtava porodičnog nasilja, koja je utočište pronašla u sigurnoj kući.- Svašta sam trpela i proživljavala pored supruga. Prvi put sam pokušala da ga napustim kad je beba bila stara samo 40 dana, tada me je pretukao i lomio stvari po kući. Spakovala sam najosnovnije stvari, uzela bebicu i otišla kod svojih roditelja - priča kroz suze sagovornica Kurira.Zahtev za razvodOna je rešila da stavi tačku na maltretiranje i prvi put podnela zahtev za razvod braka.- Međutim, kad su nas socijalni radnici zvali na pokušaj pomirenja i odlazak u savetovalište, ja sam pristala. Pomirila sam se sa suprugom i zajedno sa detetom vratila se kod njega. Prvih mesec dana sve je funkcionisalo normalno, promenio se. Onda su ponovo počele nesnosne svađe i tuče, ali sada uz dodatnu pretnju, da će ako budem zvala policiju ili ako odem od njega, ubiti i mene i decu - priseća se Indira jedva suzdržavajući suze.TorturaKako kaže, definitivno je rešila da ga napusti kad je počeo da se kocka i da je ponovo fizički maltretira.- Često me je ucenjivao i ostavljao samu u kući po nekoliko dana s detetom od tri i po godine i bebom od četiri meseca bez dinara, a ja pritom nemam nikakva primanja kako bih deci obezbedila nešto za jelo. Tada sam smogla snage da stavim tačku na takav život i pomoć potražila u sigurnoj kući - kaže ona.

Utočište u sigurnoj kućiŽELIM DA SPASEM SEBE I DECUIndira je sigurna da će uz pomoć dobrih ljudi uspeti da promeni svoj život:- Došla sam u sigurnu kuću s namerom da se razvedem od supruga i da spasem sebe i decu, jer do sada sama nisam uspevala u tome. Nadam se da ću uspeti da promenim život koliko-toliko nabolje, zbog dece.

MINA BRANKOVIĆ
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...