OPREZNO ZA VOLANOM: Putujte po danu zbog magle i mraza
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Putujte po danu zbog magle i mraza

Društvo -

Vozači bi trebalo da za duža putovanja, zbog magle koja je prisutna na većini puteva u Srbiji, koriste period između 10 i 16 časova jer se vidljivost tada u velikoj meri poboljšava, poručio je danas Auto-moto savez Srbije.

Iz tog saveza upozoravaju da dodatni problem u vožnji predstavljaju vlažan kolovoz i niže temperature, koje su često uzrok izletanja sa puta ukoliko vozilo nije na bezbednoj udaljenosti od vozila koje je ispred njega.

Poledica je prisutna iako je zimska služba izvršila preventivno posipanje svih kritičnih deonica, a zbog jakog mraza dolazi do opasnosti od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena.

Upravo zbog ovakvih vremenskih uslova, AMS S apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimsle opreme.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, dok se veći broj vozlila očekuje u gradskim sredinama, ali se savetuje veći oprez jer se na pojedninim deonicama i dalje izvode radovi.

Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMS S navodi da je uspostavljen normalan režim saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 145, na deonici Ub-Radljevo, u delu naseljenog mesta Stublenica, na kome se i dalje izvode građevinski radovi u svrhu izgradnje auto-puta.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Normalizovan je saobraćaj na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Ušće-Bare, na mostu preko reke Studenice u Ušću.

Takođe, nastavljaju se radovi u okviru hitnih intervencija na državnom putu II B reda broj 349, na deonici Ralja-Stojnik-Dučina u Beogradu (Sopot), na oko 2 kilometara od Dučine.

Posle obustave, koja više nije na snazi, radovi će se izvoditi pod saobraćajem, uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova.

Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta naredne godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole, a alternativi pravac je "Novi Obrenovački put", odnosno državni put I B reda broj 26.

Na snazi je izmena režima saobraćaja usled radova na rekonstrukciji mosta kod Farkaždina, na državnom putu II A reda broj 129, na deonici Perlez-Kovačica.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Nakon obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola - Bućin grob, koja je bila prisutna tokom intenzivnog izvođenja radova, u toku je izmena režima saobraćaja, pri čemu će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

AMS S najavljuje i da se produžavaju radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka do 18. janura 2017. na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, na deonici Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale).

Do 30. decembra, od 07:00 do 17:00 časova, na državnom putu II A reda broj 149, Avalski put, izvodiće se radovi na sanaciji ulegnuća.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati u oba smera, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na državnom putu I B reda broj 27, deonica Krst - Zavlaka 2, produžavaju se radovi na periodičnom održavanju do 31. decembra.

AMS S dodaje da danas nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43, a saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track