UŽASNO Majka optužuje ginekologa: Lekar mi je ugušio bebu
Foto: Privatna Arhiva

Teške optužbe protiv ginekologa iz Kruševca

UŽASNO Majka optužuje ginekologa: Lekar mi je ugušio bebu

Društvo -

Dr Hadži Ranđelović je sedam dana odlagao carski rez. Moje zdravo dete je zbog toga umrlo u stomaku. Čekala sam da rodim princezu, a sada sam skrhana od bola, kaže Dragana Krkić iz Ćićevca

Lekari su bez razloga ili objašnjenja čekali sedam dana da me porode, a zdravo dete se za to vreme ugušilo u mom stomaku. Došla sam da rodim princezicu, a sada mom bolu nema leka.Dragana Krkić (33) iz Ćićevca kaže da je lekarskom greškom u devetom mesecu trudnoće izgubila bebu u Opštoj bolnici u Kruševcu. Ali nema snage da govori o tragediji. Njena sestra Aleksandra nam je ispričala da je Dragana u dogovoru sa lekarom Zoranom Hadži Ranđelovićem 9. decembra došla u bolnicu na zakazani carski rez.Doktori u gužvi- Doktor je pregledao moju Draganu u petak, ali je odbio tada da je porodi. Poslao ju je kući i rekao da dođe u ponedeljak. Kada je sestra došla, medicinsko osoblje ju je obavestilo da je doktor Ranđelović otišao kući sa dežurstva, iako je imao zakazan porođaj! Draganu je pregledao drugi lekar, koji je kazao da ona može odmah da se porađa, ali da neće da se meša u odluke kolega - priča Aleksandra.

Nisu nam odgovorili... Opšta bolnica u Kruševcu
Nisu nam odgovorili... Opšta bolnica u Kruševcu

Kaže da je sestra zadržana u bolnici, ali ni sutradan doktor Ranđelović nije obavio porođaj, ne obrazlažući svoju odluku.- U sredu je Dragana dobila temperaturu, ali niko nije ni sišao da je pregleda jer su lekari rekli da su „u gužvi“. Počeo je da je boli stomak, prepone i preznojavala se od bolova celu noć, a kada je zvala medicinsku sestru Jelenu u pomoć, ona se samo okrenula i otišla. U četvrtak su je napokon odveli na CTG skener, ali nisu mogli da čuju otkucaje srca bebe... Dete je već bilo mrtvo. Lekari su se uspaničili i rekli Dragani da je beba umrla, a ona se jadna onesvestila - prepričava strahote Krkićeva i dodaje:- Kada je sestra kasnije upitala lekara Ranđelovića zašto je čekao toliko dugo s porođajem, priznao joj je da je kriv i da je „napravio strašan propust“, kao i da nikad do sada nije „izvukao mrtvo dete“. A onda je rekao Dragani: „Pa šta! I da sam te porodio i da ti dete napuni pet godina i izađe na ulicu i udari ga auto, šta onda!“Porodica Krkić podnela je krivičnu prijavu protiv dr Zorana Hadži Ranđelovića.Uredna trudnoća- Trudnoća je bila uredna, dete zdravo. Zašto su čekali sedam dana da se dete uguši. I Dragana je zbog njihovih grešaka mogla da dobije sepsu i umre! Upropastili su joj život i ne želimo da se ovo još nekom dogodi - naglašava Aleksandra.U Opštoj bolnici u Kruševcu juče nismo dobili odgovor povodom ovog tragičnog slučaja.

Doktor Hadži RanđelovićNEĆU DA RAZGOVARAM S NOVINARIMAPozvali smo i doktora Zorana Hadži Ranđelovića, a on, kad je čuo da ga zove novinar Kurira, nije želeo ni da sasluša pitanje.- Neću pričati s vama. Doviđenja - rekao je i spustio slušalicu.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja