UPOZORENJE! VEČERAS LEDENA KIŠA: Stiže NAGLO ZAHLAĐENJE od 20 stepeni, a za Božić SMRZAVANJE!
Foto: AP

UPOZORENJE! VEČERAS LEDENA KIŠA: Stiže NAGLO ZAHLAĐENJE od 20 stepeni, a za Božić SMRZAVANJE!

Društvo -

Iako nas danas očekuje otopljenje sa temperaturom do čak 10 stepeni, to ne treba dugo da nas raduje, jer već večeras stiže naglo zahlađenje! Padaće kiša koja će se lediti, a ujutru za čak 20 stepeni hladnije, odnosno biće i do minus 10!

U Srbiji će ujutro biti slab i umeren mraz, ponegde po kotlinama i u nižim predelima magla, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije sa najvišom temperaturom do 10 stepeni.

Krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren jugozapadni, uvece u skretanju na severozapadni.Jutarnja temperatura od minus 10 (-10) do minus tri (-3), a najviša dnevna od četiri do 10 stepeni.

Foto: AP
Foto: AP

U Beogradu će ujutro biti slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom.Vetar slab i umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od minus pet (-5)do minus tri (-3), a najviša dnevna oko šest stepeni.

Ledena kiša večeras

Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će lediti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u sneg, pa će se do kraja dan svuda zabeleti.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

- Od srede će biti malo toplije, ali nam već mod večeri stižu nove padavine. Naoblačenje sa severozapada donosi nam sneg, koji će tokom noći između srede i četvrka početi da pada. Tokom četvrtka u većini zemlje padaće sneg - objašnjavaju u RHMZ.

Trodnevni ledeni talas

Međutim, tada padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

- Ta tri dana biće suvo, ali će mo u jutarnjim satima imati umeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak žeiva na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije - kažu u RHMZ.

Onda nam sledi Božić, kao najhladniji dan, gde će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO: Palma postrojio trubače

(EPK/Agencije/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track