OPLJAČKAO ŠTEDIŠE, SAD NEMA NI ZA CIGARETE: Gazda Jezda posle Farme 2013. nestao! Evo gde je sada
Foto: Youtube Printscreen

OPLJAČKAO ŠTEDIŠE, SAD NEMA NI ZA CIGARETE: Gazda Jezda posle Farme 2013. nestao! Evo gde je sada

Društvo -

Jezdimir Vasiljević (67), poznatiji kao Gazda Jezda, bivši vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice “Jugoskandik”, živi bedno i nema para čak ni za cigarete, navode njegovi rođaci i poznanici.

Nekadašnjeg šefa čuvene imperije “Jugoskandik” i predsedničkog kandidata pomažu prijatelji, a naš izvor kaže da su ga videli u veoma zapuštenom stanju.

– Moji prijatelji su ga videli u Novom Beogradu i izgledao je vrlo loše – kaže sagovornik.

I u njegovom rodnom Topolovniku kod Velikog Gradišta kažu da je posetio bliže rođake, ali da to više nije onaj stari Gazda Jezda.

Jezda na Farmi (Foto: Printscreen)
Jezda na Farmi (Foto: Printscreen)

– Šta da vam kažemo… Ja sam mu kupovao cigarete. I nahranili smo ga. Hoda koristeći štap. Poslednji put nam se javio iz Bugarske, gde je bio kod prijatelja. Ne znamo čime se sada bavi. Od tada od njega nema ni glasa od njega – rekao nam je Jezdin bliski rođak iz Topolovnika.

Nekada moćnog vlasnika piramidalne štedionioce retko posećuju i deca iz tri braka.

– Čuli smo da ni najstarija ćerka nije s njim u kontaktu, kao ni dva sina, koji su negde u inostranstvu. Ne znamo što mu je sa trećom suprugom iz Ekvadora, sa kojom ima ćerkicu – dodaje Jezdin rođak, koji veruje da je Vasiljević negde u Srbiji.

Zorica mu napravila sačekušu u rijalitiju

Jezda se poslednji put pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju "Farma". Čim je ušao u rijaliti, Vasiljevića je dočekala pevačica Zorica Marković i prvo ga pitala - kad će da joj „vrne“ 17.000 maraka koje je uložila još pre 20 godina u njegovu uspešno propalu piramidalnu štedionicu Jugoskandik.

Na to pitanje odgovor čeka još 80.000 štediša, kojima je Vasiljevićeva prevarantska imperija ostala dužna stotine miliona maraka.

Mnogi koju su naseli na Jezdinu „ekonomiju destrukcije“ prodavali su čak i stanove da bi profitirali, ali su na kraju ostali bez ičega. Proglašen je za najbiznismena 1992, a te godine bio je kandidat za predsednika Srbije. Osvojio je 61.729 glasova.

Rođen je 1948. godine u selu Topolovnik (Veliko Gradište) u porodici zemljoradnika, bio je đak pešak, a sa 23 godine otišao je u svet sa pet dolara u džepu, gde je svašta radio - tražio dijamante, pilotirao, igrao šah, trgovao na berzi, lovio kengure...

Kod ćerke u Nemačkoj

Prema nekim informacijama Jezdimir Vasiljević se ipak skućio i to kod ćerke u Nemačkoj. Jedno vreme je živeo u Čačku, u oronulom potkrovlju kod prijatelja.

Otkriveno je da je napravio sajt na engleskom jeziku predstavljajući se kao Don Mandok i tvrdeći da je otkrio neiscrpni „suficit energije“, bez koje će, kako kaže, svet zasigurno propasti, Ako želite da postanete član kluba „Suficit energije“, te da zajedno sa Jezdom istražujete novi način dobijanja energije, morate da donirate jedan dolar ili jedan evro - na Don Mandokov žiro račun.

Od tada se seljaka gde stigne jer su mu oduzete vile na Dedinju i sva imovina. Vasiljević je usled zastarelosti, u jesen 2013, slobođen optužbi za pljačku 18.000 štediša.

OPREZ: Gazda Jezda mačem vatre spasava svet za jedan evro!

ŠOKANTNE TVRDNJE ŠEŠELJA: Đinđić od gazda Jezde uzeo 750.000 maraka

GAZDA JEZDA TUŽIO SRBIJU: Traži 100 evra za svaki dan pritvora, a evo gde sad živi i ko ga izdržava

(EPK/Alo D. Ćuruvija/Danas)

BONUS VIDEO:

Sudije pod pritiskom političara: Maarš bre, bitange!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track