DA SE SKUĆE POSLE TRI DECENIJE: Ministar Đorđević uručio ključeve 26 stanova u 7 gradova Srbije
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Bez stana 12.500 hiljada pripadnika VS i Ministarstva odbrane

DA SE SKUĆE POSLE TRI DECENIJE: Ministar Đorđević uručio ključeve 26 stanova u 7 gradova Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas ključeve od 26 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i vojske Srbije. Stanovi su u Beogradu, Kragujevcu, Raški, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Vršcu i Subotici.

DOČEKALI KROV NAD GLAVOM U PEJTONU: Ministar odbrane uručio ključeve 33 stana pripadnicima VS

Navodeći da su neki pripadnici vojske i Ministarstva odbrane čekali više od tri decenije, Đorđević je poručio da će u narednom periodu pokušati da se stambeno zbrinjavanje rešava na brži i efikasniji način.On je rekao da je prošle godine 756 pripadnika vojske dobilo stanove, a da će ove godine probati da nadmaši tu cifru.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Kako je rekao, Ministarstvo odbrane, pored dodele ključeva pokušava i na neke druge načine da reši pitanje stanovanja, poput subvencionisanih kredita. "Želim vam da se skućite već danas, da krenete da uživate u onome što ste godinama čekali a poruka ljudima u sistemu koji čekaju stan je da ćemo dati sve od sebe da dobijete ključeve", poručio je Đorđević.

Novi vojni stanovi u Kruševcu (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)
Novi vojni stanovi u Kruševcu (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Ministar je rekao da je trenutno bez stana oko 12.500 hiljada pripadnika vojske i Ministarstva odbrane dodajući da se za uvećane troškove stanovanja (UTS) godišnje izdvaja oko milijardu i 200 miliona dinara. Đorđević je izrazio očekivanje da će se već na nekoj od sledećih sednica vlade naći master plan "koji će u potpunosti da afirmiše prodaju naših nekretnina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track