ČUVARI ZIDA PLAČA SE JAVILI KURIRU: Nazivaju nas batinašima, a mi smo samo srpske patriote

ČUVARI ZIDA PLAČA SE JAVILI KURIRU: Nazivaju nas batinašima, a mi smo samo srpske patriote

Društvo -

BEOGRAD - Momci u kapuljačama koji su tokom protesta u Beogradu stajali ispred Zida plača kod Skupštine izazvali razne kontroverzne priče. Po jednoj, reč je o batinašima koje je je unajmila vlast, ali jedan od njih to demantuje za Kurir.

Petar Rokvić, koji sa nekolicinom mladića, stoji pored Zida plača, javio se našoj redakciji da kaže da nisu tačne glasine prema kojima su oni loši momci.

"Želeo bih da vam se obratim povodom svih dešavanja oko Srpskog zida plaća, u ime svih momaka koji svakodnevno dolaze i popravljaju ono što učesnici protesta sruše. Mnogi nas nazivaju da smo momci u kapuljačama, da nas je platio Aleksandar Vučić, da smo batinaši i slično... Danas je u jednom mediju izašlo da smo momci u kapuljačama pa bi hteo samo da kažem da su svi momci koji dolaze da čuvaju vredni radni i da su svi sportisti da svi vole svoju zemlju i da nismo ništa od toga kako nas nazivaju", poručio je Rokvić.

Petar Rokvić
Petar Rokvić

On je dodao da obratio "da se ispravi nepravda raznoraznih medija". "Ovo je peti uzastopni dan kako dolazimo ispred Srpskog zida plača. Pozivamo sve iskrene Srbe da dođu i pokažu da nas još ima, da su prevaziđene sve stranke i pokreti i da nam je nacionalni identitet bitniji od protesta protiv Aleksandra Vučića i svih sitnih politikantskih poena", navo je Rokvić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 dana protesta u 100 sekundi: Ovo su najzanimljiviji momenti uličnih demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track