RADIJATORI OSTAJU TOPLI: Zbog NISKIH TEMPERATURA produžena GREJNA SEZONA
Foto: Thinkstock

Vratila se zima

RADIJATORI OSTAJU TOPLI: Zbog NISKIH TEMPERATURA produžena GREJNA SEZONA

Društvo -

Grejna sezona u Beogradu zvanično je završena u subotu 15. aprila, ali će zbog najavljenih veoma niskih temperatura za ovo doba godine, radijatori ostati topli i narednih dana.

Podsetimo, grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila, ali prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom Grada Beograda, u periodu od 16. aprila do 3. maja objekti će se zagrevati danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili prvoj prognozi tog dana prognozirana srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni Celzijusa ili niža.

- Tokom nedelje biće hladno, sa temperaturama ispod proseka, pogotovu u sredu, četvrtak i petak, kada će biti ispod deset stepeni - kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je predviđena srednja temperatura 11 stepeni, sutra će biti nešto hladnije, a pravo zahlađenje najavljeno je od srede, kada će srednja temperatura biti ispod šest stepeni, da bi u petak dostigla svega četiri (maksimalna sedam, minimalna 1).

Srednja dnevna temperatura računa se na osnovu merenja u 7.00, 14.00 i 21.00.

- U sedmicama koje slede temperature neće biti niske kao ove - kažu meteorolozi.

Beograđani juče i danas nisu imali većih pritužbi na grejanje, pa se po svemu sudeći neće ponoviti situacija iz oktobra prošle godine kada “Beogradske elektrane” nisu poštovale već pomenutu gradsku odluku i na niskim temperaturama grejale stanove u periodu od 1. do 14. oktobra.

PROLEĆE MIRIŠE NA POZNU JESEN: U Srbiji danas hladnije sa KIŠOM i SNEGOM

SNEG I U GRADOVIMA U SREDU I ČETVRTAK: Stiže naglo zahlađenje! RHMZ UPOZORAVA NA PADAVINE

(FOTO) ZABELELO SE NA VASKRS: Sneg noćas pao na Zlataru i Murtenici

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track