Najnovije vesti

SRBIJA PRVA U EVROPI PO BROJU NEŽELJENIH TRUDNOĆA U ovim gradovima zatrudni najviše MALOLETNICA
Foto: Profimedia

Poražavajuće

SRBIJA PRVA U EVROPI PO BROJU NEŽELJENIH TRUDNOĆA U ovim gradovima zatrudni najviše MALOLETNICA

Društvo

Srbija je vodeća zemlja u Evropi u neželjenim trudnoćama.

Sve više devojčica iz Braničevskog, Topličkog i Jablaničkog okruga, odnosno iz Požarevca, Prokuplja i Leskovca, javlja se lekaru zbog istog “problema”.

Nakon pregleda, doktori ostaju u šoku, jer shvataju šta se dešava u telu devojčica.

Poslednji podaci govore da u Srbiji godišnje zatrudni oko 16.000 maloletnica, a da od toga 90 odsto završe kao abortusi. U zvaničnim podacima stoji i da su te devojčice najčešće udate!

Najviše maloletničkih trudnoća zabeleženo je u Braničevskom, Topličkom i Jablaničkom okrugu.

U Srbiji je pre nekoliko godina izmenjen zakon prema kojem je devojčicama od 16 godina do 10. nedelje bio dozvoljen abortus bez roditeljskog znanja.

Naša zemlja je vodeća u Evropi po broju neželjenih, maloletničkih trudnoća. Iako se pretpostavlja da ovaj problem najviše zahvata zemlje koje su nerazvijene, podaci kažu da to nije istina, već da je to fenomen koji je rasprostranjen u celom svetu.

Naime, u svetu se godišnje porodi 7,3 miliona devojaka mlađih od 18 godina, svakog dana 20.000.

Zbog mladog, nezrelog organizma umre 70.000 devojčica od 10 do 18 godina.

Činjenica je da do neželjene trudnoće i do polnih bolesti dolazi zbog opšte neupućenosti i neobrazovanosti o seksualnoj kulturi.

Devojčice u Srbiji sve ranije gube nevinost

Devojke u Srbiji sve ranije gube nevinost, a o tome svedoči i slučaj koji je u javnost došao pre nekoliko dana.

Naime, najmlađa majka u Srbiji ima samo 13 godina. Devojčica iz Niša, stara svega 13,5 godina porodila se u Ginekološkoj klinici “Narodni front” i na svet donela devojčicu, tešku skoro tri kilograma.

Postala majka sa 5 godina

Što se tiče najmlađih majki, svet nikad neće zaboraviti priču o najmlađoj trudnici ikada. Imala je samo pet godina. Lina Medina iz Perua porodila se u petoj godini života carskim rezom koji je obavljen 15. maja 1939. godine. Lekari su joj uradili carski rez i ona je 15. maja 1939. godine donela na svet bebu. Prema dokumentima, u bolnicu je ušetala umorna, čupava Indijanka sa podnožja Anda za ruku vodeći sramežljivu devojčicu neobično velikog stomaka.

Njen slučaj do u detalje dokumentovao je doktor Edmundo Eskomel, kao i činjenicu da su devojčici u 4. godini počele da rastu grudi, a u 5. godini su joj sazrele kosti potrebne za iznošenje trudnoće.

SRBIJA U ŠOKU Devojčica (13) čeka da se porodi! Otac deteta ima 15 godina!

BIZARNA TRUDNOĆA: Žene su ostale u drugom stanju i na ove ŠOKANTNE načine!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...