Prvi upisni rok, mesta za 14.200 brucoša
Foto: Dragana Udovičić

Univerzitet u Beogradu

Prvi upisni rok, mesta za 14.200 brucoša

Društvo -
Pored upisnog lista, potrebno je doneti i originalu diplomu i fotokopiju diplome o završnom ispitu, originale i fotokopije svedočanstava svih razreda srednje škole, original i fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih i dokaz o uplati za prijavljivanje

BEOGRAD - Prijavljivanje za upis novih brucoša na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje danas i trajaće do 22. juna, a mesta ima za više od 14.200 brucoša.

Prilikom prijavljavanja za upis na fakultet, pored upisnog lista, koji se nabavlja na pisarnicama fakulteta, potrebno je doneti i originalu diplomu i fotokopiju diplome o završnom ispitu, originale i fotokopije svedočanstava svih razreda srednje škole, original i fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih i dokaz o uplati za prijavljivanje, koja u proseku iznosi 7.000 dinara.

Nakon prijavljivanja, prijemni ispiti održavaće se od 25. do 27. juna. Konačne rang liste fakulteti bi trebalo da objave do 2. jula, a prvi upisni rok trebalo bi da bude završen do 12. jula. Za preostala upražnjena mesta konkurisaće se u septembru.

U novoj školskog godini najviše brucoša planira da upiše Pravni fakultet (1.500), Ekonomski (1.350), Filološki (1.175), Poljoprivredni (910), Filozofski (710), Fakultet organizacinih nauka (670), Elektrotehnički fakultet (560).Tri fakulteta, Elektrotehnički, Pravni i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja povećali su školarinu u odnosu na prošlu godinu.

Na ostalim državnim univerzitetima u Srbiji prijavljivanje za upis budućih brucoša počeće nedelju dana kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track