POČEO HAKERSKI NAPAD NA SRBIJU? Padaju sistemi na šalterima! Krivi HAKERI ili RATA ZA POREZ!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Navala na šaltere širom zemlje, danas poslednji dan za uplatu

POČEO HAKERSKI NAPAD NA SRBIJU? Padaju sistemi na šalterima! Krivi HAKERI ili RATA ZA POREZ!

Društvo -

BEOGRAD - Danas sam više od 20 minuta čekao u banci da platim ratu za porez i račun za Infostan i baš kad je trebalo da dođem na red, pao im je sistem, glasi mejl jednog od nekolicine čitalaca Kurira koji su nam se danas javili žaleći se na potpuno isti problem, ali na različitim mestima - pad kompjuterskog sistema.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njihove žalbe počele su da pristižu baš u trenutku kada se Beogradom pronela vest da se Srbija našla na udaru ozbiljnih hakerskih napada o kojima ovih dana bruji čitav svet.

Čitalac Kurira, koji je danas imao neprijatno iskustvo čekajući na šalteru jedne poslovnice u strogom centru Beograda, kaže da je reč o solidnoj banci u kojoj nikada dosad nije imao problema s čekanjem zbog pada sistema ili zato što im računari ne rade. Ali za sve postoji prvi put.

- Nas nekoliko u neverici je čekalo da se na displeju pojavi sledeći broj, ali to se nije dešavalo čitavih 20 minuta. Po izrazu na licima službenika na šalteru shvatio sam da je đavo odneo šalu i da posredi nije nešto uobičajeno već da bi to mogao biti i hakerski napad o kojem ovih dana svi govore - kaže naš čitalac i dodaje: "Kada se konačno pojavio moj broj, samo tren kasnije na displeju se pojavio neki potpuno stoti pa se nekoliko ljudi u istom trenutku stvorilo na šalteru - objašnjava naš čitalac.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

Da li je posredi hakerski napad ili prosta slučajnost izazvana gužvom zbog poslednjeg dana roka za plaćanje druge rate poreza na imovinu, ne zna se.

Podsetimo, MUP Srbije u subotu je upozorio na moguće hakerske napade i u našoj zemlji i apelovao na građane da se zaštite.

(EPK/Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je Srbija zaštićena od sajber napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track