BIG BLUE: SPECIJALNI POPUSTI ZA LETOVANJE U ANTALIJI
Foto: PR

Big Blue Antalija

BIG BLUE: SPECIJALNI POPUSTI ZA LETOVANJE U ANTALIJI

Društvo -

Ušteda po aranžmanu čak 291 evra

Na prvom letu za Antaliju u 2017. (27.maja) Agencija Big Blue, po tradiciji, nudi i super specijalne cene u zaista odabranim hotelima. Ono što je sigurno jeste da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da leto provedete u hotelu Grand Park Lara 4*. Startna cena od 770 evra umanjena je za 291 evro i sada iznosi 479 evra što je uistinu fantastična ušteda tim pre jer je reč o hotelu s bezbroj sjanih sadržaja udaljenom svega 14 kilometara od arodroma i 16 od centra grada. Važno je napomenuti da je velika peščana plaža od soba udaljena 200 metara i deo je hotelskog komplesa sa bezbroj sadržaja. I hotel Porto Bello 5* zaslužuje vašu pažnju. Ovaj božanstveni kompleks na šljunkovitoj plaži, bazenima za decu i odrasle kao i mnogim drugim sadržajima, uistinu je oaza dobrog odmora po više nego dobroj ceni 495 evra za all inclusive uslugu. Naravno u cenu je uračunata i avio-karta kao i svi transferi…Uživaćete i u antalijskom hotelu Wow Kremlin Palace 5* koji je idealno mesto za odmor s predznakom porodičnog ali je i sjajna pozicija za romantične duše. U ovom prostora s moćnom plažom i hiljadu i jednim sadržajam za dobru zabavu, dosada je reč koja ne postoji. A sva zadovoljstva u ovom malom hramu hednizma ostvarljiva su za samo 569 evra. Naravno ukoliko na put krenete u organizaciji Agencije Big Blue.

A zatšto baš Antalija? Zato jer je jedna od najstarijih turističkih regija u Turskoj, „obećano je mesto“ od pamtiveka. Od nekadašnje Ateleie, prkoseći uticajima brojnih civilizacija, izrasla je u prestižnu evropsku turističku destinaciju.

Oko 300 sunčanih dana i izuzetno blaga klima čine je magnetno privlačnom. Turistička naselja, Kemer na zapadu i Belek na istoku, Antalijskoj regiji s prekrasnim plažama i veličanstvenom planinom Taurus u zaleđu, uz neizbežne mirise bajkovitog istoka daruju i sva uzbuđenja savremenog življenja u danima odmora.

Lepote Antalije su i danas vidljivi tragovi brojnih civilizacija, kao i veličanstveno susretanje prošlog i ovovremenskog. U starom delu grada su uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave. Tvrđava Kaleči je centar Antalije. Po legendi grad je osnovao kralj Atal od Pergamona, veruje se 158.godine pre naše ere.

Prema predanju, kralj Atal je naredio podanicima da pronađu “raj na zemlji” a kada su ga našli osnovali su grad Ataleju, današnju Antaliju. Graditeljske pečate ostavili su Rimljani, Viznantinci,Seldžuci…Iz zapis se zaključuje da je gradsku luku posetio apostol Pavle 48.godine nove ere.

U rimsko doba, Stari grad, kako zovu tvrđavau Kaleiči, bio je opasan bedemima čiji su ostaci delimično sačuvani, baš kao i uske popločane uličice, stare grčke i turske kuće, medrese ili škole, džamije, hanovi i hamami koji svedoče o bogatoj arhitekturi i ranom razvoju primorske kulture ovog dela maloazijske obale. Veruje se, da je baš u Antaliji rođen i najpoznatiji stanovnik regije – Sveti Nikola.

Sve kaldrmisane ulice, vode nizbrdo u staru luku iz rimskog perioda. Rekonstruisana, ukrašena kopijama starih brodova i drvenim tezgama za prodaju ribe i sladoleda, danas je najveća atrakcija stare Antalije. Kada se stigne do mora, iz istorijskog lavirinta Kaleiči, što u prevodu znači “zamak u tvrđavi”, kao iz drugog sna, vraćate se brzo u stvarnost…Novi delovi Antalije nalik su savremnim evropskim gadovima...Tu su naravno i brojni hoteli, uglavnom izvan grada i nadomak prelepih plaža...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track