(VIDEO) NA 5 MINUTA OD FONTANE KOJA SVIRA - DEČJA BOLNICA SE RASPADA: Pogledajte snimak pa recite jesmo li bacili dva miliona evra?
Foto: Nebojša Mandić, Espreso.co.rs

prioritet

(VIDEO) NA 5 MINUTA OD FONTANE KOJA SVIRA - DEČJA BOLNICA SE RASPADA: Pogledajte snimak pa recite jesmo li bacili dva miliona evra?

Društvo -

Dok su vlast, mediji i pojedini građani bili okupirani kompilacijom pesama Majkla Džeksona, na samo 5 minuta hoda trune Univerzitetska dečja klinika "Tiršova"

Muzička fontana već uveliko žari i pali Slavijom. Stigla je i da se "prelije", ali i da zavadi komšije u tom kraju. Nakon svečanog otvaranja, slikanja, "inventova", strasti su se konačno stišale i sad možemo da uočimo realnu i celu sliku.

foto: Fonet Nenad Orevic

Dok su vlast, mediji i pojedini građani bili okupirani kompilacijom pesama Majkla Džeksona, na samo 5 minuta hoda trune Univerzitetska dečja klinika "Tiršova".

Malter sa Tiršove otpada sa zgrade, skele ne mrdaju već neko vreme, a opasnost za pacijente i slučajne prolaznike vreba u svakom trenutku.

Dok se ljudi udaljavaju od same ruine i gledaju kako da bezbedno uđu u zgradu, "ispod njih" se odvija prava muzička fešta.

Pitali smo građane koji su se zadesili u Tiršovoj da li čuju muziku koja dopire sa Slavije.

foto: Espreso.co.rs

- Čujem muziku kad prolazim pored Tiršove. Ne podržavam njenu izgradnju, ja nemam osnovne uslove za život poput vode, a oni prave muzičku fonatanu, priča razočarana sugrađanka.

foto: Espreso.co.rs

- Nažalost, već neko vreme dolazim u Tiršovu zbog deteta i čula sam muziku par puta. Obično je čujemo u ranim prepodnevnim satima, kaže T.M.

Dva dečaka koja su došla u Tiršovu kako bi posetili druga su nam takođe potvrdili da su čuli muziku ispred same bolnice.

Zaposleni u Tiršovoj kažu kako ne obraćaju pažnju na takve stvari.

Ja lično nisam čula muziku u samoj bolnici, ovde je toliki žamor i haos da ja ne čujem ništa drugo osim dece, priča J.V.

foto: Espreso.co.rs

Vlast se očigledno bavila filozofijom "hleba i igara", pa su umesto pomoći deci i samoj bolnici koja je u fazi raspada, odlučili još jednom da zabave narod. Samo nek je veselo! (Kuri.rs/Espreso, J. J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track