TOK-ŠOU SA RATKOM FEMIĆEM Velimir Ilić: Beograd na vodi se gradi od opranih para sa Kipra?!
Foto: Printskrin

SVAKOG RADNOG DANA OD 10 DO 12

TOK-ŠOU SA RATKOM FEMIĆEM Velimir Ilić: Beograd na vodi se gradi od opranih para sa Kipra?!

Društvo -

Svakog radnog dana na TV Naša u terminu od 10 do 12 časova čeka vas zanimljiv tok-šou "Uz jutarnju kafu sa Kurirom", koji vodi Ratko Femić. Danas je gost bio lider Nove Srbije Velimir Ilić koji je izneo šokantne tvrdnje o novcu kojim se gradi Beograd na vodi.

Gost Ratka Femića danas je bio predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

foto: Printskrin

"Šta se predsednik bavi poreskom politikom?! Pa njegovi funkcioneri imaju porez od preko milion evra. Njegovi fisoki funckioneri, sećam se kada su privođeni, bili su moji funkcioneri, rečeno im je morate da pređete i budete lojalni. Tako se vrbuje, morate da vrbujete čoveka koji nešto duguje, koji je problematičan, i onda on mora to da prihvati", rekao je Ilić govoreći o poreskoj politici.

Govoreći o malverzacijama o korupcionaškim aferama Ilić se osvrnuo na slučaj sa Koridorima i parama odnošenim na Kipar.

foto: Printskrin

"Firma koja je izvođač na Koridoru 10, Ašton, 24 miliona evra je oprano preko te firme. Taj novac je iznošen najverovatnije na Kipar. Na Kipru su se ti računi gasili, možda su išli prema Emiratima. Možda je od tih para pravljen Beograd na vodi. Nisam siguran, ali može da se proveri", rekao je Ilić.

"Dva puta je uplaćen avans za izvođenje radova u iznosu od 1.840.000.000", pitao sam da li je to tačno ili ne. To je bio Zoranin (Mihajlović) izveštaj. Svi su krenuli na mene, otkud meni izveštaj? Onda je Zorana tražila da se vidi ko je sa mnom komunicirao", rekao je Ilić i dodao da je on kao ministar raspisao mnoge tendere.

"Raspisao sam teneder i za Požega - Preljina. Pre neki dan slušam premijera koji kaže da je cena 390 miliona i da je to skupo. Po mom tenderu koji sam raspisao cena je bila niža 130 miliona dolara. Otkud cifra premijeru ako nije raspisan tender koliko to košta", pita se Ilić.

foto: Printskrin

Govoreći dalje o mlaverzacijama, Ilić je spomenuo još nekoliko tendera.

"Da li je tačno da je Surčin - Obrenovac skuplji za 60 miliona evra od cifre koju sam ja ugovorio. Gde je otišlo tih 60 miliona ako sam imao jeftinijeg izvođača? Tačno je da tender Obrenovac - Surčin nije raspisan nego je ugovoren slobodnom pogodbom. To je bruka za ovu državu!", tvrdi Velimir Ilić.

"Zorana je dobila ponudu i poništila je tender jer je trebalo da uđe neki drugi izvođač", dodao je Ilić i kaže da je razlog što je bio šikaniran taj što se protiv ovakvih stvari pobunio.

U nastavku razgovora lider Nove Srbije je rekao da članovi porodica ljudi iz vrha imaju putarske firme.

"To je tačno! Dobija čovek dozvolu da ruši objekat pod zaštitom države. Onda on kao ostavlja balkon...Onda se potkopa bager i od kiše kao ispadne da se srušilo samo. A, onda kaže da to nije njegovo nego od supruge", tvrdi Ilić.

(Kurir.rs, Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja