ŽIVOTNO UGROŽENI: Povređeni radnici fabrike Milan Blagojević prevezeni na VMA u Beograd
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Još se ne zna uzrok požara

ŽIVOTNO UGROŽENI: Povređeni radnici fabrike Milan Blagojević prevezeni na VMA u Beograd

Društvo -

BEOGRAD - Dva radnika, povređena u požaru u lučanskoj fabrici "Milan Blagojević", sa teškim opekotinama prevezena su u kliniku za opekotine pri Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu na dalje lečenje.

Povređeni su M.M. (1991) i M.I. (1962). Prema rečima dežurnog anesteziologa majora dr Nebojše Damnjanovića, povređeni radnici su primljeni u VMA u jutarnjim časovima, u vrlo nestabilnom stanju.

foto: Youtube Printscreen

- Dvojicu radnika sa opekotinama smo primili u veoma nestabilnom stanju i životno ugrožene. Obojica su intubirani na respiratoru. Uključene su sve mere kardiopulmonalne reanimacije, potpora za kardiovaskularni sistem, potpora za disanje, potpora za diurezu. Radimo na tome da pokušamo da stabilizujemo stanje, ali kao što sam već rekao, obojica su životno ugroženi, rekao je major Damnjanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenada Miloradovića i zastupnika načelnika VMA pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, obišao je danas na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije, radnike koji su sinoć povređeni tokom požara tehnološkog otpada u fabrici „Milan Blagojević-namenska“ u Lučanima.

Još se ne zna uzrok požara. Nesreća se dogodila iako su radnici vodili računa o svim bezbednosnim propisima.

U fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, u petak uveče oko 19.25, došlo je do požara tehnološkog otpada u kome su teže povređena dva radnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Požar se desio ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva i pričinio je manju materijalnu štetu, navodi se u saopštenju.

Nadležni organi utvrdiće uzroke i okolnosti nastanka tog vanrednog događaja, ističe Ministarstvo odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sve nesreće koje su se dogodile u vojnoj industriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track