Ministarka Kuburović: Danas saslušanje jednog uhapšenog na Zakintosu, trojica u zatvoru za maloletnike
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

U pritvoru do početka suđenja

Ministarka Kuburović: Danas saslušanje jednog uhapšenog na Zakintosu, trojica u zatvoru za maloletnike

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da je za četvoricu uhapšenih srpskih državljana na Zakintosu određen pritvor do početka suđenja, da je dvoje pušteno da se brani sa slobode i da se nalaze u Beogradu, dok će jedan uhapšeni danas biti izveden pred istažnog sudiju.

"Svaki kontakt lica koja su u Beogradu sa grčkim organima moraće da ide preko Ministarstva pravde, odnosno primene sporazuma i međunarodne pravne pomoći, a Ministarstvo će pružiti svu neophodnu pomoć licima koja se ovde nalaze" kazala je Kuburović.

foto: EPA

Ona je navela da od četvorice kojima je u Grčkoj određen pritvor trojica imaju do 21. godinu, tako da se za njih primenjuje odredbe koje se primenjuju na maloletnike.

"Oni će biti smešteni u kazneno popravni zatvor za maloletnike. Danas moramo da sačekamo kakva će odluka biti u odnosu na lice koje će biti saslušano pred istražnim sudijom, da li će biti odredjen pritvor ili ne", dodala je Kuburović.

foto: EPA

Ona je rekla da je Ministarstvo pravde svakodnevno u kontaktu sa ambasadom, a da je juče bila u kontaktu i sa advokatom Zorom Dobričanin koja je branilac jednog od uhapšenih.

Za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona osumnjičeno je devet osoba - jedan Grk, sedam državljana Srbije i državljanin Velike Britanije srpskog porekla.

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track