RADNICI GOŠE U VLADI: Pregovori napreduju, štrajk glađu traje!
Foto: Marina Lopičić

Bolje je

RADNICI GOŠE U VLADI: Pregovori napreduju, štrajk glađu traje!

Društvo -

Dok Vujičić sa još trojicom kolega nastavlja štrajk glađu započet u ponedeljak, ostalih 350 štrajkača iz fabrike neće blokirati pružni prelaz Beograd-Niš i magistralni put ka Topoli sve dok traju pregovori u Vladi

U pregovorima poslovodstva i štrajkača iz Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke, koji su juče održani u Ministarstvu privrede, došlo je do pomaka i radnici očekuju razrešenje problema u utorak, izjavio je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Dok Vujičić sa još trojicom kolega nastavlja štrajk glađu započet u ponedeljak, ostalih 350 štrajkača iz fabrike neće blokirati pružni prelaz Beograd-Niš i magistralni put ka Topoli sve dok traju pregovori u Vladi, kojima prisustvuje i ministar privrede Goran Knežević.

- Ako se obistini ono što smo pričali, to će biti izuzetno povoljno po nas. Pozitivno se odvijaju pregovori po pitanju svih zahteva štrajkača: isplate zaostalih zarada, reprograma duga fabrike za doprinose koji nisu uplaćivani radnicima, kao i povezivanje radnog staža - naveo je Vujičić.

foto: Marina Lopičić

Direktor „Goše“ Milutin Šćepanović rekao je da su naišli na razumevanje štrajkačkog odbora, ali i Ministarstva privrede.

- Vlada ne mora da izdvaja finansijska sredstva za „Gošu“, već može na drugi način da pomogne firmi - rekao je direktor, a nije otkrio detalje.

Radnici „Goše“ započeli su generalni štrajk 28. marta, nakon što je njihov kolega Dragan Mladenović izvršio samoubistvo zbog nemaštine. Njima rukovodstvo fabrike, koju je slovačka firma ŽOT „Trnava“ privatizovala 2007. godine, duguje u proseku po 600.000 dinara. Slovaci su prodali u aprilu ovaj nekadašnji gigant kiparskoj firmi. Novi vlasnici su radnicima obećali rešenje problema, ali to se nije desilo.

J. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track