DO UTORKA: Radnici Goše zamrzli štrajk glađu
Foto: Marina Lopičić

SMEDEREVSKA PALANKA

DO UTORKA: Radnici Goše zamrzli štrajk glađu

Društvo -

SMEDEREVSKA PALANKA - Radnici Goše zamrzli su štrajk glađu do utorka, kada se nastavljaju pregovori pred Miriteljem Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Četvorica radnika koji su štrajk glađu započeli u ponedeljak, danas su odlučili da ga prekinu, što je rezultat angažovanja upravo miritelja iz Republičke agencije, pred kojom je, inače, u toku postupak pregovora između uprave i zaposlenih u fabrici.

Nakon današnjih pregovora, približeni su stavovi štrajkačkog odbora i uprave, mada se generalni štrajk zaposlenih nastavlja i to, do konačnog rešenja spora.

foto: Marina Lopičić

Pregovori pred miriteljem iz Agencije se nastavljaju u utorak, a paralelno će se odvijati i pregovori sa Ministarstvom privrede u vezi s drugim pitanjima koja su sporna za radnike Goše.

Na današnjem sastanku rađeno je na usaglašavanju teksta Preporuke o načinu rešavanja ovog kolektivnog radnog spora, a koji će biti osnova za zaključenje Sporazuma o rešenju spora.

Radnici Goše su već gotovo četiri meseca u štrajku zbog neisplaćenih zarada, a traže i uplatu poreza i doprinosa, i povezivanje staža.

Predstavnici poslodavca i štrajkački odbor obratili su se Agenciji zajedno, podnošenjem zajedničkog Predloga za pokretanje postupka mirnog rešavanja radnog spora koji je u toku.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track