Kefalonija u “Paketu za dvoje”  – 799 evra
Foto: Promo

SEPTEMBARSKA PONUDA BIG BLUA KEFALONIJA U PAKETU ZA DVOJE

Kefalonija u “Paketu za dvoje” – 799 evra

Društvo -

Postoji milion i jedan razlog zašto leto provesti na Kefaloniji, grčkom ostrvu koje geografski pripada Jonskom arhipelagu. U ovom trenutku onaj najvažniji jeste što kroz last minut ponudu agencije BIG Blue, za polazak 8.septembra, imate mogućnost da spojite ne samo korisno s lepim već i da uistinu uživate u plavetnilu Mediterana za malo para. Konkretno…

Hotel Ionian Sea 3* je na listi onih za koje važi akcijaska ponuda “Paketa za dvoje”. Hotel je lociran na južnoj obali poluostrva Paliki u regiji Kunopetra. Udaljen je 53 km od aerodrome odnosno 150 m od zlatne peščane plaže Kunopetra. U bliskom okruženju se nalazi još nekoliko poznatih plaža (Xi, Vatsa i Vrahinari). Ležaljke i suncobrani se na plaži plaćaju. Hotel raspolaže sa ukupno 87 soba. Standardne sobe opremljene su sa francuskim ili dva odvojena ležaja i namenjene su za smeštaj dve osobe, a porodične imaju dva standardna i dva pomoćna kreveta i namenjene su za smeštaj dve odrasle osobe i dvoje dece. Cena za dve osobe (PAKET ZA DVOJE) iznosi 799 evra. Usluga je na bazi all inclusive koncepta.

foto: Promo

Kefalonija ostrvo uzbudljivih paradoksa, ali i s jednom od najlepših plaža ne samo Grčke. Šljunkoviti Mirtos, izdvojen od gradskih i turističkih naselja, simbol je ostrva. Jednako uzbudljivo je i jezero Avitos. Prema legendi, ovo „jezero bez dna” budilo je interesovanje ljudi od davnina. Ono što se pouzdano zna jeste da niko do danas nije izmerio njegovu dubinu. Kunopetra ili „stena koja vibrira“ na poluostrvu Paljuri još je jedan od fenomena Kefalonije. Poznata je po tome što se sve do razornog zemljotresa 1953. godine pomerala, verovatno prenoseći tektonske pokrete unutrašnjih sila Zemlje. Ukras glavnog grada Argostolija je veliki most sa mnogobrojnim lukovima koji povezuje obale gradske lagune. Turisti ne zaobilaze ni gradski Arheološki muzej sa brojnim eksponatima pronađenim na drevnim ostrvskim lokalitetima. U Etnografskom muzeju može se videti izuzetno bogata kolekcija vizantijskih ikona.

foto: Promo

Onima koji prvi put dolaze na Kefaloniju preporučujemo da probaju čuveno vino „Robola“, sir „mizitru“ i kefalonijski med.

Markopulos, turističko naselje na jugozapadu ostrva, centar je religioznog turizma. Svake godine, od 6. do 15. avgusta, iz mesne crkve i zemljišta oko nje izranja na stotine manjih zmija sa krstom na glavi. Zmije nisu otrovne i narod ih, uz verovanje da donose boljitak, stavlja deci na glavu ili na obolela mesta na telu. Fenomen zmije s krstom na glavi još nije naučno objašnjen.

Na samo tri kilometra od gradića Sami nalazi se idilični Karavomilos. Poznat je po prelepoj plaži i moru koje „kao da vri“, jer sa morskog dna izbija voda „nestala“ u ponorima Katavotresa. Ukoliko već otputujete na Kefaloniju sigurno je da nećete zaobići ni neku od ovih atrakcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track