(KURIR TV) PUKOVNIK U PENZIJI TAMBURIĆ  PODRŽAO NOVICU ANTIĆA: Umesto da stanemo u odbranu takvih ljudi, mi im sudimo!
Foto: Printscreen/YouTube

VOJNODISCIPLINSKI SUD U NIŠU ZAPOČEO SUĐENJE ZA VERBALNI DELIKT

(KURIR TV) PUKOVNIK U PENZIJI TAMBURIĆ PODRŽAO NOVICU ANTIĆA: Umesto da stanemo u odbranu takvih ljudi, mi im sudimo!

Društvo -

NIŠ - Jovan Tamburić, pukovnik u penziji i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, danas je ispred prostorija Vojnodisciplinskog suda u Nišu pružio podršku Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, uoči početka suđenja za verbalni delikt.

foto: Kurir

Ispred zgrade komande Kopnene vojske u kojoj se sudnica nalazi okupilo se tridesetak Antićevih kolega i članova Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata, kao i predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara, a Tamburić je rekao da su predstavnici Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije danas tu u ulozi javnosti kako bi, kako je naglasio, "u ulozi javnosti pratili montirano suđenje".

PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE PRUŽIO PODRŠKU NA POČETKU SUĐENJA Mijailović: Ovo je montiran progon Novice Antića!

"Lično sam se uverio da je ovo farsa od suđenja i od suda, jer su zaposleni u Ministarstvu odbrane potčinjeni načelniku Generalštaba i ministru odbrane i treba da sprovedu političke odluke i da sude Vojnom sindikatu Srbije, sindikatu koji je jedini u Srbiji ustao protiv ugnjetavanja zaposlenih u Srbiji i protiv urušavanja vojske Srbije. I mi umesto da stanemo u odbranu takvih ljudi koji su, rizikujući lične karijere i svoje porodice, mi im sudio. Starešine u Generalštabu znaju da je sve ono što je Vojni sindikat iznosio istina i da je Vojni sindikat u pravu, međutim zbog moči politike u odnosu na profesionalna vojna lica u Generalštabu, oni za sada nisu u stanju da javno iznose svoje ocene i svoja slaganja sa delovanjem Vojnog sindikata Srbije. Vojni penzioneri i Sindikat penzionisanih vojnih lica Srbije u potpunosti podržavaju delovanje Vojnog sindikata Srbije i rad njegovog predsednika Novice Antića, kojem se ne može suditi što je u ulozi predsednika Vojnog sindikata Srbije radio na osnovu odluka njegovog Upravnog odbora i članstva Vonog sindikata", zaključio je Tamburić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track