(KURIR TV) PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE PRUŽIO PODRŠKU NA POČETKU SUĐENJA Mijailović: Ovo je montiran progon Novice Antića!
Foto: Nebojša Mandić

Vojnodisciplinski sud u Nišu započeo suđenje za verbalni delikt

(KURIR TV) PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE PRUŽIO PODRŠKU NA POČETKU SUĐENJA Mijailović: Ovo je montiran progon Novice Antića!

Društvo -

NIŠ - Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, danas je ispred prostorija Vojnodisciplinskog suda u Nišu pružio podršku Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, uoči početka suđenja za verbalni delikt.

foto: Kurir

Ispred zgrade komande Kopnene vojske u kojoj se sudnica nalazi okupilo se tridesetak Antićevih kolega i članova Vojnog sindikata Srbije, Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Policijskog sindikata, kao i predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara, a Mijailović je istakao da je reč o "politički montiranom progonu".

foto: D.K.

"Isfrustriran sam onim delom koji se dogodio u sudnici. Ja sam stekao utisak da će članovi Sudskog veća da izvedu streljački stroj i da izvedu Novicu i streljaju ga, tako je počela rasprava. Ja mislim da takva vrsta komandovanja na ovim prostorima, a i šire, ne postoji negde od 1945. do 1948. godine. Ovi ljudi su ubeđeni da su oni iznad zakona, iznad naroda, iznad države i ono što su oni prikazali, kao visoki oficiri i Ministarstvo odbrane, to je zaista sramota i za ministarstvo i za Vojsku Srbije i za Srbiju u celini. Ovo je nečuveno, oni ne dozvoljavaju da se bilo ko, u skladu sa zakonom, brani. Oni misle da je to njihovo privatno vlasništvo", ogorčen je on.

(KURIR TV) PREDSEDNIKU VOJNOG SINDIKATA SKIDAJU ČIN: Novica Antić napustio suđenje i tražio izuzeće predsednika Sudskog veća

Predsednik Policijskog sindikata Srbije ističe i da mu nije jasno čega se pomenuti plaše, kad ne dozvoljavaju snimanje i izbacuju javnost sa suđenja.

"Mi svi znamo šta je danas trebalo biti na ovom montiranom procesu, čak su do te mere bili nespremni, da nisu mogli da ga izvedu do kraja. I to sa brutalnim vređanjem Novice Antića i sa elementima ponižavanja, da bi ga na kraju predsednik veća izbacio iz sudnice, pa nije dozvolio čak ni braniocima da iskažu šta su hteli da kažu u skladu sa zakonom. Ja sam zaista šokiran ovakvim ponašqanjem i smatram da će ovo stići do nekoga i da će reagovati Ministarstvo odbrane i ministar Vulin, ako je on uopšte ministar vojni. Ako su ovo tekovine naše vojske, ja stvarno ne znam šta bih rekao, mislim da ste mogli da zaključite iz mog izlaganja šta je ovde po sredi. Ja sad ne znam da li će biti organozovane neke jedinice po kanalima koje će da presreću vozilo u kojem se nalazi Novica Antić ili će mu doći na samu kuću. Takvu sam manifestaciju sile doživeo ovde od predsedavajućeg suda. Ne znam čoveka, možda sam stekao takav zaključak, možda nije na mestu kada je u pitanju njegov subjektivitet, ali vidim da se radi o nekim ljudima koji su vrlo isfrustrirani i nestručni i vrlo mrziteljski raspoloženi prema Antiću", zaključio je Mijailović.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PREDSEDNIKU VOJNOG SINDIKATA SKIDAJU ČIN: Novica Antić napustio suđenje i tražio izuzeće predsednika Sudskog veća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track