AKB ZGROŽENA BRUTALNIM ZLOČINOM U JAGODINI Gajić: Beogradski advokati će obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege Nemanje Stojanovića!
Foto: Dado Đilas, Printscreen Facebook

Nasilje nad advokatima ne sme ostati nerazjašnjeno

AKB ZGROŽENA BRUTALNIM ZLOČINOM U JAGODINI Gajić: Beogradski advokati će obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege Nemanje Stojanovića!

Društvo -

BEOGRAD - Advokatska komora Beograda saopštila je danas da je zgrožena još jednim ubistvom mladog kolege Nemanje Stojanovića, sina uvaženog kolege advokata Milovana Mikija Stojanovića iz Jagodine.

Beogradski advokati su podsetili i upozorili Vladu Republike Srbije da je prošle godine ubijen još jedan njihov kolega, Vladimir Zrelec, a da ni do danas nadležni državni organi nisu dali rezultate u pogledu otkrivanja učinilaca.

"Pre toga žrtve nasilja bile su kolege Zarić, Vujin i Kastratović, pa se s pravom pitamo da li će država učiniti nešto da spreči nasilje i ubistva advokata koji ostaju nerasvetljeni slučajevi. Upravni odbor Advokatske komore Beograda će danas odrediti kojeg dana će advokati Beograda obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva Nemanje Stojanovića i o tome obavestiti javnost, sudove i tužilaštva", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Komore Vladimir Gajić.

Podsetimo, Nemanja Stojanović (26), advokat pripravnik iz Jagodine, sin uglednog jagodinskog advokata Milovana Stojanovića, ubijen je u noći između utorka i srede u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici braće Direk u Jagodini.

(Kurir.rs/Foto: Dado Đilas, Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track