(VIDEO) VLADIMIR I HARIS SU DRUGOVI IZ JNA: Posle 30 godina su se sreli i imaju jaku PORUKU ZA POLITIČARE!
Foto: YT Printscreen

Prijatelji zauvek

(VIDEO) VLADIMIR I HARIS SU DRUGOVI IZ JNA: Posle 30 godina su se sreli i imaju jaku PORUKU ZA POLITIČARE!

Društvo -

Sarajlija Haris i Vladimir iz Ivanjice bili su najbolji prijatelji u JNA, gde su tokom 1987. i 1988. godine svirali u vojnom orkestru. Onda se desio rat i raspad države..

Trideset godina kasnije, ovog septembra, s porodicama su proveli nedelju dana na obali Egejskog mora, odakle su pesmom Bore Đorđevića, „jer to najbolje znaju“, poručili šta misle o „onima koji su nam bacali pesak u oči i doprineli raspadu zajedničke države“.. ali i o „pijanim vozačima jednonacionalnih autobusa"..

- Haris i ja smo kao i mnogi osamnaestogodišnjaci planirali nastavak školovanja i maštali o devojkama i svirkama na velikoj sceni. S ostalim momcima iz benda, koji su bili iz cele bivše Juge, tri puta nedeljno izvodili smo muzički program u kovinskom „Domu JNA“ - kaže Vladimir Vještić i dodaje da su rat i sve što se događalo s bivšom državom, uz daljinu, tada razdvojili mlade ljude.

On objašnjava da su se pre nekoliko godina „našli “ preko društvenih mreža i shvatili da vreme ni daljina, niti „pesak koji su im političari svih boja godinama bacali u oči“, čak ni Harisovo iskustvo rata u Bosni i Hercegovini, iz koga je kao „suvenir“, „poneo“ ožiljak od ranjavanja, nije naškodilo njihovom prijateljstvu.

- Iako nam je pedeseta godina na pragu, još uvek se osećamo mladima i znamo da je pred nama vreme u kome ćemo nadoknaditi sve propuštene trenutke druženja, ali i kad je reč o muzici, pa bismo da poručimo svim vedrim i normalnim ljudima bivše Juge, da od nas očekuju prijatna muzička iznenađenja - kaže Haris Čović koji i danas sa suprugom i sinom živi u Hadžićima kod Sarajeva, i poručuje da nam je samo ljubav potrebna.

Pogledajte spot, s porukama s početka teksta, snimljen telefonom, vikenda za nama, u grčkom Pefkohoriju, gde su „prijatelji zauvek“ odmarali s porodicama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track