Najnovije vesti

VELIKODUŠAN GEST PODRŠKE BUDUĆIM DOKTORIMA NAUKA: Akademik Tibor Varadi priložio 100.000 dolara za studentske stipendije
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ustanovljen program "Stipendija izuzetnosti" za studente master i doktorskih studija

VELIKODUŠAN GEST PODRŠKE BUDUĆIM DOKTORIMA NAUKA: Akademik Tibor Varadi priložio 100.000 dolara za studentske stipendije

Društvo

Akademik i profesor međunarodnog prava Tibor Varadi ustanovio je program "Stipendija izuzetnosti" za studente master i doktorskih studija i u fond priložio sopstvena sredstva u iznosu od 100.000 dolara.

Na taj način pokušava da pomogne drugima onako kako je njemu pomognuto u životu.

"Nastojao sam da izdvojim i doprinesem sa 100.000 dolara. Kako se ta mogućnost ne bi odnosila na samo jednu generaciju, ostvaruje se u vidu kredita, ali se jako često taj kredit treba vratiti samo delimično", rekao je Varadi, koji je inače zastupao državu Srbiju u međunarodnim sporovima.

Za master ove godine obezbeđeno je 40 stipendija, čiji je iznos oko 11.000 dinara mesečno, u periodu od deset meseci, a stipendije su namenjene i studentima doktorskih studija, za koje je obezbeđeno 20 stipendija u dinarskoj protivvrednosti od 160 evra mesečno u vidu kredita, dok, u zavisnosti od uspeha na studijima vraćaće ga u celini ili samo delimično.

Rok za podnošenje prijava je 15. novembar, a konkurs je raspisao Mađarski nacionalni savet (MNS).

Mogu da konkurišu studenti, koji su prvi put upisani na akreditovane postgradualne akademske master studije u Srbiji, kao i oni koji se upisuju na drugu godinu, a koji su na mađarskom jeziku završili osnovnu i srednju školu.

(Kurir.rs/Tanjug/RTV Panon/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...