Rovio izašao na berzu! Kako da trgujete cenom njegovih akcija [BESPLATNI VODIČ]
Foto: Promo

Rovio izašao na berzu! Kako da trgujete cenom njegovih akcija [BESPLATNI VODIČ]

Društvo -

Izlazak na berzu – prilika za investitore

Izlazak na berzu (inicijalna javna ponuda) kompanije Rovio, pruža potencijalnim investitorima deo vlasničkog udela u kompaniji. Trema, investiciona kompanija koju vodi Kaž Hed, otac suosnivača kompanije Rovio, Majkla i Niklasa Heda, imaće oko 36,6% vlasničkog udela nakon inicijalne javne ponude akcija. Tu su i drugi veliki investitori koji će imati značajne udele u kompaniji, kao što je kompanija venture capital Atomico, kao i Niklas Hed lično, koji će imati oko 14% vlasničkog udela u Roviu.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija kompanije Rovio" preuzmite ovde.

foto: Promo

Angry Birds kao prepoznatljiv brend

Digitalni svet je pun jednokratnih hitova - kompanija koje pokušavaju da jedan jedini uspešni brend pretvore u veliki biznis, koji nakon promene tehnologije i potrošačkih navika više ne bude interesantan tržištu.

Kreatori igrice Angry Birds se nadaju da će prkositi tom trendu.

Rovio je postao uspešan zahvaljujući igrici za smartphone telefone u kojoj jato šarenih ptica ratuje sa armijom zelenih prasića. Usledio je niz nastavaka igrice, igračke i odeća, a na kraju i animirani film.

Film „Angry Birds“ zaradio je oko 350 miliona dolara. Nastavak se očekuje u septembru 2019. godine.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija kompanije Rovio" preuzmite ovde.

foto: Promo

Budućnost Angry Birds-a

Rovio je uspeo da iskoristi trenutnu ekspanziju na tržištu video igara. Ostvareni prihodi na tržištu video igrica iznosili su 12 milijardi dolara u 2012. godini, a procena je da će ostvareni prihodi ove godine dostići 50 milijardi dolara. Glavni zadatak kompanije Rovio je da ostvari profit nezavisno od uspeha Angry Birds igrice. Ona, kao i njeni nastavci čine 79% prihoda u proteklih 12 meseci.

Rovio sada planira povećanje operativnog dobitka na 30% sa sadašnjih 11,9% ostvarenih u drugom kvartalu. Rovio takođe planira da ostvaruje rast mimo prognoziranih 10,4% na godišnjem nivou na zapadnom tržištu mobilnih igara vrednom 16,7 milijardi dolara.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija kompanije Rovio" preuzmite ovde.

*Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track