VELIKODUŠAN GEST TIBORA VARADIJA: Dao 100.000 dolara za studentske stipendije
Foto: Fonet

BRAVO

VELIKODUŠAN GEST TIBORA VARADIJA: Dao 100.000 dolara za studentske stipendije

Društvo -

Varadi, koji je zastupao državu Srbiju u međunarodnim sporovima, rekao je da na taj način pokušava da pomogne drugima onako kako je njemu pomognuto u životu

Akademik i profesor međunarodnog prava Tibor Varadi načinio je velikodušan gest podrške budućim doktorima nauka jer je ustanovio program „Stipendija izuzetnosti“ za studente master i doktorskih studija i u fond priložio sopstvena sredstva u iznosu od 100.000 dolara.

Varadi, koji je zastupao državu Srbiju u međunarodnim sporovima, rekao je za RTV Panon da na taj način pokušava da pomogne drugima onako kako je njemu pomognuto u životu.

- Nastojao sam da izdvojim i doprinesem sa 100.000 dolara. Kako se ta mogućnost ne bi odnosila na samo jednu generaciju, ostvaruje se u vidu kredita, ali jako često taj kredit treba vratiti samo delimično - rekao je Varadi.

Za master ove godine obezbeđeno je 40 stipendija, čiji je iznos oko 11.000 dinara, u periodu od deset meseci, a stipendije su namenjene i studentima doktorskih studija, za koje je obezbeđeno 20 stipendija u dinarskoj protivvrednosti od 160 evra u vidu kredita, a u zavisnosti od uspeha na studijima, vraćaće ga u celini ili samo delimično.

Rok za podnošenje prijava je 15. novembar, a konkurs je raspisao Mađarski nacionalni savet.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track