GLAMUROZNO: Princeza Danica i princ Filip medeni mesec provode pod grčkim suncem
Foto: Dragana Udovičić/Kurir

Očarali svet

GLAMUROZNO: Princeza Danica i princ Filip medeni mesec provode pod grčkim suncem

Društvo -

Posle veličanstvene proslave venčanja u Belom dvoru, novopečeni prinčevski par Karađorđević otišao na svadbeno putovanje

Princeza Danica i princ Filip Karađorđević su, nakon venčanja u Sabornoj crkvi i glamuroznog slavlja u Belom dvoru, juče u popodnevnim satima otputovali na medeni mesec na grčko primorje, saznaje Kurir.

U prisustvu velikog broja zvanica iz inostranstva, posebno iz kraljevskih porodica, ali i iz Srbije, princ Filip i princeza Danica u subotu su prvo obavili crkveno venčanje, a onda u krugu porodice i građansko, da bi zatim na Belom dvoru bili održani prijem i večera za oko 900 zvanica.

foto: Dragana Udovičić/Kurir

Uvažene zvanice bile su očarane elegancijom događaja, o kojem se pričalo i dan kasnije, a ispunjena srećom i zadovoljstvom bila je i porodica princeze Danice - otac Cile Marinković, poznati slikar, i majka Beba.

- Ja sam sada tužna, a ćerka je srećna... Malopre su otišli na medeni meseci, ali to je njihova tajna, žele da imaju tu svoju lepu tajnu. To je nešto najlepše u ovom trenutku. Jako su umorni, sve je bilo divno, veličanstveno venčanje u predivnoj Sabornoj crkvi. Svi smo još pod tim utiskom. Eto, pre deset minuta su otišli na aerodrom - rekla je za Kurir juče po podne princezina majka Beba. Ipak, kako saznajemo, mladenci će svadbeno putovanje provesti na prelepim plažama Grčke.

foto: Dragana Udovičić/Kurir

Vladimir Spasić

foto: Kurir

Urednica Ela Duška Jovanić o gala večeri

ODLIČNA ŽURKA

Prema rečima Duške Jovanić, glavne i odgovorne urednice magazina El, posle otmenog venčanja i prijatne večere uz odmerenu Lenu Kovačević, ovaj događaj se pretvorio u odličnu žurku:

- Na podijumu je, da se malo našalim, bila veća gužva nego pred Sabornom crkvom! Ozbiljno se partijalo, zaslugom odličnog di-džeja, ali i raspoloženih gostiju. Svi su igrali i pevali! Mladi prijatelji princa Filipa u frakovima, Danine prijateljice u raskošnim haljinama, dame s fascinatorima (ukras za kosu, prim. aut.) i gospoda u najboljim godinama su pokazali da je moguće dobro se zabavljati i na kraljevskom venčanju.

Strani mediji oboreni s nogu

DEJLI MEJL I FIGARO HVALILI SVADBU

O srpskom venčanju pisali su i strani mediji, britanski Dejli mejl i francuski Figaro. Dejli mejlu su posebnu pažnju privukle krune koje su mladenci nosili tokom crkvenog obreda. Tekst pod naslovom „Mlada i mladoženja su nosili identične krune! Srpski princ Filip oženio se na raskošnoj crkvenoj ceremoniji“ donosi desetine slika i video-snimaka s kraljevskog veselja, praćenih komplimentima za stajling mladenaca.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! OVAKO SE PROVODI KRALJEVSKI PAR I ZVANICE: Pogledajte srpsko kolo u Belom dvoru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja